Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-02-2014

„Rīga – mana Rīga….” Daugavpils 10.vidusskolā


No 17. līdz 21.februārim Daugavpils 10.viduskolā notika projektu nedēļa „Rīga – mana Rīga…”  Kāpēc pievērsāmies Rīgas detalizētai  izpētei? Rīga 2014.gada janvārī  ar krāšņiem pasākumiem ielās, koncertzālēs, izstāžu zālēs  ir pasludināta Eiropas kultūras galvaspilsētu. Šis  būs notikumiem  bagāts gads gan Rīgas, gan visas valsts  vēsturē. Tas veicinās Latvijas atpazīstamību pasaulē, mākslinieku un kultūras organizāciju sadarbību un labāku savstarpējo sapratni, labvēlīgi ietekmēs tūrisma attīstību. Cilvēki Eiropā gribēs uzzināt, kur tad atrodas Rīga? Kas tur ir interesants?

 Arī mūsu skolēniem projektu nedēļas laikā  Rīga kļuva daudz tuvāka un mīļāka, jo katra klase veselu nedēļu „staigāja” pa Rīgas ieliņām un pētīja  viņu izvēlētos objektus:  Rīgas sirdi – vecpilsētu, Rīgas skaistos un varenos tiltus, slavenos Rīgas teātrus un pasaulslavenos māksliniekus, neparasto jūgendstila arhitektūru, zaļos un ziedošos parkus un skvērus, radošuma un iedvesmas vietu – dziesmu un deju svētku estrādi Mežaparkā, vecāko cirku un zoodārzu Eiropā, jaunuzcelto Gaismas pili…

Projektu pēdējā – prezentāciju dienā – par Rīgu tika runāts latviešu un krievu, krāsu, mūzikas, dzejas, dziesmu, inscenējumu valodās.  Skolēni ar lepnumu stāstīja vienaudžiem teikas, nostāstus par Rīgas vietām, par iepazīto, uzzināto, uzdeva jautājumus, mīklas, rādīja izveidotās kartes – pat „ēdamās” – no dažādiem Rīgā ražotiem produktiem.

            Tagad jāgaida pavasaris un tad jādodas klātienē iepazīt  Aleksandra Čaka apdziedāto mūžīgi jauno Rīgu, šodien – Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

direktores vietniece izglītības jomā

Marija Goģe




Atpakaļ