Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-12-2013

Franču Ziemassvētku noskaņojums


16.decembrī Daugavpils 9.vidusskolas 5.-12.klašu skolēni klausījās tipisku franču Ziemassvētku retro mūziku un pat paši nodziedāja dažus pantiņus. Tas viss notika franču valodas stundas laikā, jo mūsu skolu apciemoja vieslektore no Francijas Polina Ļobo (Pauline Le Bot).

Polina Ļobo ir atbraukusi uz Daugavpili, lai pasniegtu franču valodu Daugavpils Universitātē. Viņai ļoti patīk strādāt ar jauniešiem un pieaugušajiem, tomēr viņa nekad nav strādājusi ar bērniem, tāpēc viņu ļoti iepriecināja piedāvājums novadīt stundu Daugavpils 9.vidusskolā. Vieslektore pastāstīja mūsu skolēniem par Ziemassvētku tradīcijām Francijā un viņi kopā salīdzināja tās ar Latvijas tradīcijām. Bērni pieņēma Polinu draudzīgi, ar patiesu interesi uzdeva  dažādus jautājumus un ar prieku atbildēja uz Polinas jautājumiem, kā arī ātri un pareizi izpildīja visus uzdevumus. Stundas beigās bērni uzdāvināja pasniedzējai savus roku darbus – papīra egli, masku un atklātni ar novēlējumiem jaunajā gadā.

Polinu patīkami pārsteidza bērnu ieinteresētība, atsaucība un motivācija, kā arī labais noskaņojums visas stundas gaitā. Ceram, ka mums būs vēl daudz tik patīkamu pasākumu, jo Polina piedāvāja organizēt vēl dažas interesantas stundas mūsu skolā.

Pagājušajā gadā skolēni daudz piedalījās vieslektores Blandines Kontonas (Blandine Conton) pasākumos. Tā ir ļoti interesanta un perspektīva sadarbība ar Daugavpils Universitāti un Francijas institūtu Latvijā, kas dod skolēniem iespēju sazināties ar cilvēkiem, kuriem franču valoda ir dzimtā valoda.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 9.vidusskolas

franču valodas skolotāja

Ludmila Čirkste




Atpakaļ