Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-06-2011

Daugavpilī viesojas Latvijas Lielo pilsētu izglītības pārvalžu vadītāji


Šī gada 09.-10.jūnijā Daugavpilī notiek  Latvijas Lielo pilsētu izglītības pārvalžu vadītāju pieredzes apmaiņas seminārs „Daugavpils pilsētas izglītības stratēģija”. Tajā piedalās pārstāvji no 8 pašvaldībām: Rīgas, Valmieras, Jelgavas, Ventspils, Jēkabpils, Rēzeknes, Liepājas, Jūrmalas. Vizīte sākās ar Daugavpils Domes apmeklējumu, kur Izglītības pārvalžu vadītāji tikās ar Domes priekšsēdētājas 1. vietnieku Vitāliju Azareviču.

Viesiem bija sagatavota prezentācija par pilsētu. Pēc tam notika saruna par dažādām tēmām. Vitālijs Azarevičs informēja par Daugavpils izglītības sistēmu, skolu tīklu, izglītības infrastruktūras modernizāciju, darbu ar jaunatni.

Pēc tam bija iespēja uzdot jautājumus un to bija daudz, brīžiem izvērtās pat diskusija. Piemēram, vai skolās nepieciešami ir medicīnas darbinieki, sociālie pedagogi, vai skolas neuzņemas pārāk daudz funkciju, ko jāveic arī vecākiem. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka viņa viedoklis ir strikts- skolām nav jābūt tikai izglītojošām, bet arī audzinošām funkcijām, īpaši šajos sarežģītajos laikos. Viņš piebilda, ka tas ir kopīgs darbs. “Skola nav banka, kur 1. klasē iegulda, bet 12. klasē vēlas saņemt ar procentiem. Ir jāstrādā kopā, lai mums izaugtu laba jaunā paaudze”, uzsvēra Azareviča kungs.

Jautājumi bija par Tramvaju uzņēmuma darbu, sociālajām programmām, bērnu un jauniešu nodarbinātību vasarā, Jaunatnes departamenta izveidi un darbu ar jauniešiem. Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka pašvaldībā uzsākts nopietns darbs ar jaunatni, izstrādāta Jaunatnes koncepcija, veidojas jauna struktūra- Jaunatnes departaments. “ Mēs sapratām, ka ar jauniešiem ir nopietni jāstrādā, tā ir mūsu nākotne un mūsu šodienas rūpe. Darbs ir sarežģīts, jo jauniešu vecuma diapazons ir plašs, raibs sabiedrisko organizāciju spektrs, bet viņi visi mums ir svarīgi. Jauniešiem ir ļoti daudz interesantu ideju, kuras jāpalīdz īstenot, lai viņiem būtu interesanti savā pilsētā”, skaidroja Azareviča kungs.

Turpinājumā Izglītības pārvalžu vadītāji devās uz pieredzes apmaiņas semināru, lai runātu par izglītībā aktuālām tēmām. Viesi apmeklēs arī Pilsētas svētku pasākumus.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ