Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-12-2013

Parakstīta vienošanās par vērienīga Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta īstenošanu Daugavpilī


Profesionālās izglītības infrastruktūras modernizēšanai un konkurētspējīgas profesionālās izglītības sistēmas veidošanai Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodrošinājusi finansējums 90,7 miljonu latu apmērā,  no kuriem  Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums ir 84 534 755 latibet valsts budžeta līdzfinansējums- 6 173 485 lati. Projektu īstenos Daugavpils Profesionālā vidusskola. 11. decembrī Rotko mākslas centrā notika svinīga parakstīšanas ceremonija.

Vienošanos parakstīja Valsts izglītības attīstības aģentūra un Profesionālā vidusskola. Tika parakstīts arī būvniecības līgums ar SIA „Arčers”.

Pasākuma piedalījās IZM valsts sekretāre Sanda Liepiņa. Viņa izteica pateicību par darbu un saliedētu komandu, kas novedusi šo projektu veiksmīga finiša taisnē. Viņa uzsvēra, ka tas ir otrais šāda veida projekts Latvijā, pirmais bija pērn Ventspilī.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis uzskata, ka šis projekts ir nozīmīgs visai pilsētai. Profesionālā izglītība ir kadru kalve, kas ir arī attīstības virzītājspēks. Pašvaldība renovējusi savas profesionālās skolas- Saules skolas ēku un ir prieks, ka to dara arī citas profesionālās izglītības iestādes un valsts apzinās šīs izglītības nozīmi. Dukšinska kungs informēja, ka pašvaldība gatava šajā projektā Profesionālo vidusskolu atbalstīt un tiks slēgts sadarbības līgums par konsultatīvu atbalstu, lai palīdzētu skolai  sarežģītajā un lielajā projektā. Jānis Dukšinskis novēlēja skolai attīstīties un būt par visa reģiona attīstības veicinātāju.

 

Atbilstoši „Profesionālās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas pamatnostādnēm 2010.-2015.gadam” finansējums plānots 11 profesionālās izglītības iestādēm Latvijā. Daugavpils Profesionālā vidusskola mācību aprīkojuma modernizācijā un infrastruktūras uzlabošanā plāno ieguldīt 7 943 823 latus.

Lai profesionālā izglītības iestāde saņemtu plānoto finansējumu, ir izstrādāta un ar  IZM saskaņota skolas attīstības un investīciju stratēģija, kurā iekļauta informācija par plānotajām investīcijām un profesionālās izglītības programmu piedāvājuma attīstību. Veikti iepirkumi būvniecībā, autoruzraudzībā un būvuzraudzībā. Skola ir sagatavojusi arī pamatotu iepērkamā mācību aprīkojuma sarakstu un aprīkojuma iegādes izmaksu aprēķinu.

Projekta pieteikums 11.novembrī tika iesniegts IZM. 15.novembrī atbildīgā iestāde izvērtēja un apstiprināja skolas projektu. 11.decembrī tiek plānota vienošanās parakstīšana par projekta īstenošanu starp Valsts izglītības attīstības aģentūru un Daugavpils Profesionālo vidusskolu. Vienlaikus paredzēta vēl divu līgumu- sadarbības līguma starp Daugavpils pilsētas Domi un Daugavpils Profesionālo vidusskolu par atbalsta sniegšanu projekta administrēšanā un  būvniecības līguma starp SIA „Arčers” un Daugavpils Profesionālo vidusskolu par būvniecības darbu veikšanu 6 ēkās (trīs mācību korpusos, vienā mācību darbnīcā un divās dienesta viesnīcās) parakstīšana.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ