Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-12-2013

Daugavpils 9.vidusskola uzņem viesus


Š.g. 10.decembrī Daugavpils 9.vidusskolā tika uzņemti viesi no Francijas institūta Latvijā. Direktora vietniece un atašejs franču valodas un izglītības jautājumos Karole Debuā (Carole Desbois) un starpnozaru projektu koordinatore Sandra Urtāne apciemoja mūsu skolu, lai kopā ar skolas direktoru Arturu Fedotovu un franču valodas skolotāju Ludmilu Čirksti apspriestu franču valodas attīstību, izplatīšanu un popularizēšanu Daugavpilī un visā Latvijā.

Pirms pasākuma 4 skolnieces – Marika Novicka, Laura Kļavinska, Alise Sokolova un Viktorija Jurkjāne – pastāstīja Dautkom TV žurnālistiem par visinteresantāko franču valodas mācīšanās procesā.

Diskusija pagāja draudzīgā atmosfērā: viesiem tika piedāvāta skolotājas L.Čirkstes prezentācija par skolas sasniegumiem franču valodas jomā un citās nozarēs. Skolnieces Evita Vavilova, Alisa Sokolova, Margarita Janule, Dana Šaripova un Anastasija Mureviča nodziedāja trīs franču dziesmas. Uz pasākumu bija aicināti 46 vidusskolas skolēni, kuri mācās franču valodu. Diskusijas gaitā skolēni ar interesi uzdeva jautājumus un stāstīja to, ko viņi zina par Franciju. Jautājumi bija ļoti dažādi un pārsteidzoši – pēc vienas skolnieces lūguma Karole Debuā un Ludmila Čirkste nodziedāja Francijas himnu.

Viesi pastāstīja par savām idejām, kā arī uzzināja par to, kā franču valoda tiek pasniegta mūsu skolā.  Mēs ceram, ka šī tikšanās kļūs par stipru pamatu tālākai veiksmīgai sadarbībai ar Francijas institūtu Latvijā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 9.vidusskolas

franču valodas skolotāja

Ludmila Čirkste

 




Atpakaļ