Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-12-2013

Titula ,,Gada sporta skolotājs” nominante – J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sporta skolotāja Skaidrīte Baško


Lai popularizētu sporta skolotāja nozīmi veselīgas jaunās paaudzes izglītošanas

procesā un noteiktu profesionālāko sporta skolotāju valstī 2013.gadā, Izglītabas un zinātnes

ministrija jau devīto gadu organizē konkursu ,,Gada sporta skolotājs”.

 J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija dalībai konkursā pieteica savu sporta skolotāju Skaidrīti Baško.

Skolotāja veiksmīgi pārvarēja konkursa 1.kārtu, kurā konkursa vērtēšanas komisija izvērtēja saņemtos pieteikumus.

Konkura otrajā kārtā iekļuva un  par galveno titulu un piemiņas balvām sacenstās seši pedagogi – Skaidrīte Baško (J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija), Evita Auniņa (Liepājas 8.vidusskola), Irēna Sproģe (Gulbenes vidusskola), Aivars Eņģelis (Dursupes pamatskola), Dace Ametere (Rīgas Ziepniekkalna sākumskola), Sintija Robule-Ciganska (Lādezera pamatskola).

29.novembrī 2.kārtā mūsu skolotāja vadīja sporta stundu Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā 11.d klases skolēniem. Sporta stundu vērtēja kompetenta žūrija: pārstāvji no IZM Sporta un jaunatnes departamenta, Valsts izglītības satura centra un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, Siguldas sporta skolas direktors un Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes valdes loceklis Aivars Fridrihsons, Rīgas 41.vidusskolas sporta skolotāja un titula „Gada sporta skolotājs 2007” ieguvēja Tija Tripāne, kā arī sporta žurnālists Lauris Lizbovskis. Kompetentā žūrija vērtēja skolotāju vadītās stundas pēc noteiktiem kritērijiem.

Visi 2.kārtas dalībnieki saņēma konkursa atbalstītāju SIA „Felici” un biedrības „Latvijas Olimpiskā komiteja” sarūpētās balvas, bet trīs augstākā punktu skaita ieguvējas – Skaidrīte Baško, Evita Auniņa un Sintija  Robule-Ciganska  tika nominētas titulam „Gada sporta skolotājs”, kā arī katra saņēma dāvanu karti sporta inventāra iegādei savai izglītības iestādei 330 latu apmērā.

Konkursa uzvarētāju un titula „Gada sporta skolotājs” ieguvēju paziņos „Latvijas Gada balva sportā 2013” apbalvošanas pasākumā 2013.gada 27.decembrī, Rīgā, kultūras centrā „Ziemeļblāzma”.

Skaidrīte Baško pastāstīja, ka Rīgas Valsts vācu ģimnāzija ir elitāra pilsētas skola, kurā mācās labākie skolēni, kuri vēlas apgūt vācu valodu, lai turpmāko dzīvi saistītu ar šo valodu un Vācijas valsti. Skolotāja stāsta: „Par stundas prioritāti izvēlējos netradicioālu pieeju basketbola piespēļu apmācībai. Jau no stundas pirmajām minūtēm izveidojās fantastisks kontakts ar klasi. Stundas beigās saņēmu tikai pozitīvas atsauksmes no skolēniem (piedāvāju izvēlēties 3 krāsu lapiņas un uzrakstīt savas emocijas un vērtējumu par stundu. Oranžu – tiem, kas jūtas lieliski; dzeltenu, kam ir labi un zaļu – kam nepatika stunda. Skolēni uzreiz piedāvāja noslēpt dzeltenās un zaļās lapiņas).Vislielākais paldies bērniem par to, ka viņi nevēlējās iet projām, kad beidzās stunda, bet gribēja vēl palikt kopā ar mani un darboties. Man liekas, ka skolotājam tā ir visaugstākā balva.” Skolotāja Skaidrīte Baško ir pateicīga saviem atbalstītajiem: „Paldies saku savas ģimnāzijas izglītības metodiķei Veltai Gržibovskai, kura mani iedrošināja piedalīties konkursā un palīdzēja uzrakstīt nepieciešamos 1.kārtas pieteikuma materiālus, kuri bija iesniedzami komisijai! Paldies ģimnāzijas laborantei Dacei Ozerskai par pieteikuma noformējumu! Paldies Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes sporta metodiķim Mihailam Jenbajevam par piedāvājumu piedalīties konkursā! Paldies ģimnāzijas direktorei Gaļinai Smuļko un bijušajai direktorei Gertrūdei Grāvei par atbalstu. Paldies visiem kolēģiem, kuri turēja par mani īkšķus un sūtīja uzmundrinošas īsziņas. Paldies dēliņam Ralfiņam, kurš man bija blakus konkursa otrajā kartā un no uztraukuma nenofotografēja nevienu brīfi no manas stundas!”

Mēs apsveicam Skaidrīti Baško, vēlam jaunus profesionālus panākumus turpmākajā darbā! Turēsim īkšķus par mūsu skolotāju 2013.gada 27.decembrī, kad tiks paziņots konkursa uzvarētājs „Gada sporta skolotājs”!

 

Informāciju sagatavoja:

J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas

izglītības metodiķe

Velta Gržibovska




Atpakaļ