Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-11-2013

Daugavpils Centra vidusskolas skolotāji un skolēni viesojas Turcijā


Š.g. 17.-22.novembrī  Daugavpils Centra vidusskolas skolotāju un skolēnu delegācija viesojās Turcijā, realizējot Comenius starptautisko projektu „Explore it in the way before It fades away”. Šajā braucienā piedalījās Centra vidusskolas direktore N.Hetmane, projekta koordinatore N.Kaļiņina, bioloģijas skolotājas T.Baranovska un G.Uzlova, kā arī 12.b klases skolēni D.Baško, V.Ševčika un V.Janšins. Skolas delegācijai tika piedāvāta unikāla iespēja iepazīties ar daudzveidīgo un neparasto Turciju, iedziļināties Turcijas kolorītā un izbaudīt kultūru daudzveidību. Kopā ar Latvijas delegāciju Turcijā viesojās arī projekta partneri no Rumānijas un Itālijas.

Šī projekta ietvaros notika endēmisko augu pētīšana, apmeklējot Karakasas arborētumu ar retiem un unikāliem augiem, Uludagas Universitātes Bioloģijas katedras herbāriju, kā arī piedaloties skolas darba sesijās un veidojot projekta darba stūrīti.

Projekta dalībniekiem tika piedāvāta plaša programma, kas iepazīstināja ar unikāliem dabas un pazīstamiem vēsturiskajiem objektiem, kā Ojlata kalni, alas un ūdenskritumi, Stambulas ielas, tirgus, pilis un mošejas, Inegolas Novadpētniecības muzejs, pilsēta Bursa u.c. Tika organizēts arī brauciens ar kuģi pa Bosforu.

Skolas, pilsētas un rajona vadība palīdzēja projekta komandai organizēt plašu kultūras programmu, iepazīstinot ar Turcijas tradicionālo kultūru, mūziku, ēdieniem u.c. Tas deva iespēju izbaudīt silto un saulaino Turcijas austrumu atmosfēru.

Projekta darbs tika plaši atspoguļots Turcijas vietējā presē, jo projekta dalībnieki tika uzaicināti uz tikšanos ar Inegolas pilsētas izglītības pārvaldes vadītāju, pilsētas mēru un Bursas reģiona vadītāju, kuri arī bija ļoti ieinteresēti endēmisko augu saglabāšanā un atbalstīja šo projektu vietējā līmenī.

Paralēli zinātniskajam darbam (fotogrāfiju un herbāriju vākšanai, biotopu izpētei, endēmisko augu noteikšanai), dažādu valstu delegāciju pārstāvjiem bija iespēja attīstīt komunikācijas prasmes, uzlabot angļu valodu un radošās spējas, kas palīdzēs turpmāk sekmīgai projekta realizēšanai.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotājas

N.Kaļiņina un

T.Baranovska




Atpakaļ