Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-11-2013

Daugavpils Universitātē viesosies konsultatīvā padome „Izglītība visiem”


Šī gada 22. novembrī plkst. 11.10 Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1, 332. aud.) norisināsies Konsultatīvās padomes „Izglītība visiem” sanāksme „Ilgtspējīgas attīstības principi skolotāju izglītībā un tālākizglītībā”, kuras ietvaros notiks jaunizveidotās UNESCO katedras Daugavpils Universitātē atklāšana.

 

Sanāksmes laikā tās dalībnieki diskutēs par universitāšu lomu ilgtspējīgas attīstības principu iedzīvināšanā skolotāju izglītībā un tālākizglītībā. Šobrīd visā pasaulē notiek ANO dekādes „Izglītība ilgtspējīgai attīstībai” izvērtēšana, kurā tiek uzsvērts, ka izglītība sniedz atbildes uz ilgtspējas problēmām vidē, ekonomikā un sabiedrībā, un skolotāji ir ļoti nozīmīgi šī procesa virzītāji un ietekmētāji.

 

Sanāksmes ietvaros notiks arī šogad dibinātās UNESCO katedras Daugavpils Universitātē svinīgā atklāšana. Jaunās katedra ir izveidota, lai veicinātu sadarbību starp augsta līmeņa starptautiski atzītiem pētniekiem un mācībspēkiem Universitātē un citās institūcijās Latvijā un Eiropā, kā arī citos pasaules reģionos. Tās galvenais darbības mērķis ir sekmēt integrētu pētniecības, apmācības, informācijas izplatīšanas un dokumentācijas sistēmas izveidi par izglītību ilgtspējīgai attīstībai (IIA) un pētījumu IIA atbalstam. Daugavpils Universitātes katedra ir otrā UNESCO katedra Latvijā.

 

Sanāksmē piedalīsies arī Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, UNESCO ģenerālsekretāra p.i. Baiba Moļņika, UNESCO katedras Daugavpils Universitātē vadītāja profesore Ilga Salīte un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Vides zinātnes nodaļas vadītājs, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Zinātnes programmu padomes loceklis, profesors Māris Kļaviņš. Sanāksmi organizē UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Daugavpils Universitāti.

 

Papildus informācija:

DU Zinātņu daļa

Vienības ielā 13 – 219

Daugavpils

e-pasts: zinda@du.lv

tālr. 65425452

 

 

 


Informāciju sagatavoja:

Viļevko, t.: 29191170




Atpakaļ