Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-11-2013

Daugavpilī viesojas 5 Eiropas valstu izglītības darbinieki


Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde ir ieguvusi tiesības organizēt CEDEFOP Mācību brauciena aktivitāti. 4.-8. novembrī Daugavpils uzņem vadošos izglītības speciālistus no 5 Es valstīm. Darba tēma ir Reģionālās izglītības pazīmes un īpatnības: multikulturālisms, tradīcijas, inovācijas. 4. novembrī viesus uzņēma Daugavpils Domē. Ar izglītības darbinieku delegāciju tikās Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis.

Jānis Dukšinskis informēja, ka pats ir pedagogs, ir strādājis vadošos amatos un labi pārzina izglītības nozari. Tāpēc ir gatavs atbildēt uz jautājumiem. Pirms sarunas viesiem tika demonstrēta prezentācija par pilsētu.

Pēc prezentācijas  runāja par skolu finansēšanas mehānismu, izglītības kvalitātes uzraudzību un citiem izglītības jomas jautājumiem. Viesus interesēja arī Daugavpils vēsture un ģerboņa tapšanas vēsture. Tikšanās noslēguma Jānis Dukšinskis novēlēja, lai kontakti neapsīkst, bet sadarbība tikai paplašinās.

 Izglītības darbinieki no Vācijas, Niderlandes, Čehijas, Austrijas un Itālijas šīs nedēļas laikā apmeklēs daudzas izglītības iestādes, profesionālās skolas. Paralēli darbam tiks iepazīta Daugavpils. Viesi apmeklēs cietoksni, Daugavpils muzeju un Māla mākslas centru, bet Latviešu kultūras centrā iepazīsies ar latviešu un latgaliešu tautas tradīcijām, ko ciemiņiem demonstrēs folkloras kopa „Svātra”.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ