Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-11-2013

2013.gada Tāļa Bērča piemiņas balvas laureāts un stipendiāts – Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja skolotājs Oļegs Bojaruns


Lai godinātu izcilā pedagoga, Latvijas i-Sabiedrības tehnoloģiju ekspozīcijas (LatSTE) dibinātāja, Ogres ģimnāzijas pedagoga, Ogres Interneta centra un Ogres rajona Pašvaldību vienotās informācijas centra vadītāja Tāļa Bērča piemiņu un viņa lielo ieguldījumu Latvijas skolu informātikas attīstībā, sabiedrība Tilde ir nodibinājusi un finansē Tāļa Bērča piemiņas balvu un stipendiju.

Piemiņas balvas un stipendijas mērķis ir novērtēt un apbalvot vispārizglītojošo un vidējās profesionālās izglītības iestāžu informātikas skolotājus, kuri devuši lielu ieguldījumu skolēnu informātikas zināšanu paplašināšanā un informātikas attīstībā savā skolā, kā arī piedalījušies informācijas sabiedrības veidošanā vietējā un Latvijas mērogā, lai stimulētu turpmāku aktīvu darbību un sekmētu skolotāju tālākizglītošanos.

Par 2013.gada Tāļa Bērča balvas laureātu un stipendijas saņēmēju kļuvis Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja direktora vietnieks informātikas jautājumos un programmēšanas pamatu skolotājs Oļegs Bojaruns.

O.Bojaruns regulāri konsultē jaunos speciālistus, organizē seminārus skolotājiem, kā veidot un izmantot materiālus interaktīvajām tāfelēm, lai padarītu  mācību procesu mūsdienīgu un paaugstinātu skolēnu motivāciju. O.Bojaruns ir izveidojis Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja mājas lapu  - www.licejs.lv., kā arī datorprogrammu komplektu organiskajā ķīmijā, kas dod iespēju integrēt jaunāko tehnoloģiju sasniegumus mācību procesā. Šo programmu izmanto ne tikai Daugavpils Krievu vidusskolā – licejā, bet arī citās pilsētas skolās. Ir izveidots mācību materiālu kopums, kas izmantojams, lai pasniegšanas procesā tiktu integrētas jaunāko tehnoloģiju izstrādnes. Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja administrācija un skolotāji efektīvi izmanto O.Bojaruna izstrādātās  elektroniskās bāzes: skolēnu kavējumu datu bāzi, bāzi „Apdāvinātie bērni”. O.Bojaruns sekmē tehnisko līdzekļu integrāciju mācību procesā un nodrošina to nepārtrauktu funkcionēšanu ikdienā. Licejā ir 120 datori, skolā ir divas datorklases, visi (35) mācību kabineti ir nodrošināti ar multimediāliem projektoriem vai ar interaktīvajām tāfelēm.

O.Bojaruns jau 18 gadus skolā pasniedz informātiku un programmēšanas pamatus. Skolotājs veiksmīgi palīdz skolēniem sagatavoties pilsētas, valsts un starptautiskā mēroga olimpiādēm un konkursiem informātikā. Laika periodā no 2007.gada līdz 2013.gadam Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde Oļegam Bojarunam ir izteikusi pateicību par panākumiem skolēnu sagatavošanā valsts un starptautiskajām mācību priekšmetu olimpiādēm. Oļegs Bojaruns ilgus gadus mērķtiecīgi strādā ar talantīgajiem skolēniem. Viņa audzēkņi ir ieguvuši godalgotas vietas pilsētas, valsts un starptautiskajās olimpiādēs. Skolotāja  aicinājumam izvēlēties tehniski tendētās profesijas ir atsaukušies daudzi Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja absolventi. Vidējā balle izlaiduma eksāmenos programmēšanas pamatos ir 10 balles.

Izglītības un zinātnes ministrija Oļegu Bojarunu pēdējo gadu laikā ir apbalvojusi ar Goda rakstiem par izciliem sasniegumiem skolēnu sagatavošanā olimpiādēm. Oļegs Bojaruns regulāri piedalās dažādos ar informātikas un programmēšanas jautājumiem saistītos pasākumos pilsētā un valstī. 2013.gadā Oļegs piedalījās projektā „Start (it)”, kurā tika izstrādāti metodiskie materiāli programmēšanā Latvijas skolēniem.

Oļegs Bojaruns  pastāvīgi pilnveido savu profesionālo meistarību. Skolotājs dalās pieredzē ar saviem kolēģiem gan liceja, gan pilsētas mērogā. 2012./2013.m.g. vadīja  semināru „Skolēnu sagatavošana olimpiādei programmēšanā” Daugavpils skolu informātikas skolotājiem.

 

Sirsnīgi sveicam Oļegu Bojarunu un novēlam panākumus turpmākajā darbā!

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Jeļena Azareviča

t.65407438




Atpakaļ