Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-10-2013

Daugavpils Universitātē notiks 2. RUDENS konference


2013. gada 25. oktobrī Daugavpils Universitātes (DU) Studiju un pētniecības centrā Ilgas (Daugavpils novads, Skrudalienas pagasts) notiks 2. RUDENS konference, kurā tiks diskutēts par jaunākajiem pētījumiem mākslas un mūzikas zinātnēs.

 Kā norāda konferences organizētāji: „Konferences tematiskais spektrs ietver Latvijas sakrālās mākslas un arhitektūras jautājumus, tradicionālās latviešu un cittautu materiālās kultūras pētīšanas aspektus, interjeru dizaina problemātiku, vēsturisko mediju vizuālo naratīvu tendences, laikmetīgās horeogrāfijas pētījumus, Latvijas mūzikas dzīves attīstības virzienus dažādos hronoloģiskajos periodos, valsts kultūras vēsturē nozīmīgu mūziķu biogrāfijas, daiļrades analīzi un citas saistošas tēmas.” Konferencē piedalīsies 22 dalībnieki, starp tiem 8 Latvijas augstskolu (Latvijas Mākslas akadēmija, J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Kristīgā akadēmija, Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Daugavpils Universitāte) doktori un doktoranti, vadošie pētnieki un pētnieki, docētāji, kā arī novadpētniecības un mākslas muzeju speciālisti. Konferenci organizē DU Mūzikas un mākslu fakultātes (MMF) Mākslas zinātņu institūts (MZI).

Konferences atklāšana notiks plkst. 13:10, kad tiks prezentēts arī jaunais MZI izdotais zinātnisko rakstu žurnāls ART TEMPUS. Pasākuma darba gaitu turpinās plenārais ziņojums, kuru dalībniekiem prezentēs Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures institūta vadošā pētniece, Dr.art. Daina Lāce. Tālākā konferences norise tiks organizēta divās darba grupās: vizuālā māksla, horeogrāfija un muzikoloģija.

Konferencē prezentēto ziņojumu tēzes ir apkopotas krājumā, bet pozitīvi recenzētie zinātniskie raksti tiks publicēti žurnālā ART TEMPUS.

Daugavpils Universitātes Mākslas zinātņu institūts (MZI) ir jauna zinātniski pētnieciskā struktūrvienība, kas tika izveidota 2010. gada nogalē ar mērķi veicināt pētījumus mākslas zinātnēs. Pirmajos pastāvēšanas gados MZI ir pakāpeniski nostiprinājis savu darbību, izvēršot pētījumus laikmetīgajā un tradicionālajā mākslā un muzikoloģijā, izstrādājot, publicējot monogrāfiju un daudzus zinātniskus rakstus mākslas zinātnēs, darbojoties pētnieciskos kultūras projektos, sagatavojot jaunos mākslas zinātņu pētniekus un sekmējot akadēmisko un profesionālo studiju programmu īstenošanu DU.

 

Papildus informācija:

Zeltīte Barševska

MZI direktora p .i., Rīcības komitejas priekšsēdētāja

Vienības iela 13 - 230,

Daugavpils, LV-5401

e-pasts: zeltite.barsevska@du.lv

www.du.lv




Atpakaļ