Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-10-2013

Miķeļdienas tirgus „Rūķītī”


Līdzīgi citiem saulgriežiem latviešu gadskārtā, arī Miķeļi tiek atzīmēti ar svinībām. Miķeļdiena tiek svinēta gada visbagātākajā laikā,  kad novākta raža- dārzeņi un augļi,  tādēļ Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādes „Rūķu sētā” visi pulcējās uz Miķeļdienas gadatirgu.

           Kā jau īstā gadatirgūik viens  varēja izgaršot rudens vitamīnus, izmēģināt spēkus veiklībā, minēt mīklas, skandēt tautasdziesmas, griezties dejā un iet rotaļās. Miķeļdienai raksturīgi dažnedažādi ticējumi un viens no tiem sasitās ar pelēm un žurkām, Lai tiktu vaļā no šiem grauzējiem,  Miķeļdienas vakarā ar pīlādžu koku jābada visur, kur tās mīt, un jāsaka: "Ej uz kaimiņu mājām, tur vairāk, ko ēst, kā pie manis." Tad žurkas un peles izzūdot. Taču mūsu iestādē bija ieskrējusi pele, kura aicināja bērnus mēroties spēkiem ķirbju, kabaču un ābolu savešanai pagrabā, ielūdza bērnus uzņemt rudens vitamīnus ar āboliem, bumbieriem, dzērvenēm, bietēm, kāļiem  un citiem augļiem un dārzeņiem, kurus laipni piedāvāja mūsu čaklās saimnieces. Miķelis ielūdza uz mīklu minēšanu, dārzeņu un augļu atpazīšanu, bet gailītis visus aicināja uz laika vērošanu Miķeļos.

Pateicoties mūsu iestādes atsaucīgajām bērnu ģimenēm un skolotāju radošumam arī šogad mūsu iestādē tapa koši ziedu raksti. Pateicamies bērnu ģimenēm un darbiniekiem par atbalstu svētku radīšanā mūsu pirmsskolas iestādē!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece 
Inese Kapteine




Atpakaļ