Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-10-2013

Zinātnieku nakts UNESCO ASP


Daugavpils Vienības pamatskola aktīvi iesaistījās Zinātnieku nakts pasākumos 27.septembrī, kurus UNESCO ASP skolām piedāvāja UNESCO LNK sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un citām organizācijām. Skolēniem bija lieliska iespēja Starptautiskā ūdens sadarbības gada ietvaros gūt jaunas zināšanas par ūdens resursiem pasaulē un Latvijā, kā arī par citiem interesantiem, ar zinātni saistītiem jautājumiem.

            Ekskursijā uz Rīgu un Jūrmalu piedalījās 30 skolēni no 7.-9.klasēm un trīs skolotājas. Vispirms apmeklējām izstādi RTU muzejā „Leonardo ģēnijs”. Unikālā izstāde radīja priekšstatu par Leonardo da Vinči inženiera – izgudrotāja talantu. Eksponātus veidojuši inženieri, amatnieki un industriālie dizaineri pēc Leonardo da Vinči manuskriptiem un skicēm. Uz Rīgu no Itālijas atceļojuši vairāk nekā 50 modeļi: lidojošās mašīnas, ūdens mašīnas, kara mašīnas, tiltu konstrukcijas, mašīnas dažādu darbu veikšanai un mērierīces. Aplūkojot interesantos objektus, izmēģinot, kā tie darbojas, laiks aizsteidzās nemanot.

            Tālāk ekskursantu ceļš veda uz Jūrmalu. Jūrmalas pilsētas muzejā iepazināmies ar kūrorta attīstības vēsturi, kā arī vērojām izstādi „Mode kūrortā”. Izstādes eksponāti ir vēstures liecības, kas stāsta ne vien par apģērbu valkātāja gaumi un personību, bet arī par laikmeta idejām, notikumiem, cilvēku sapņiem un skaistuma izpratni.

            Jūrmalā apmeklējām arī SIA „Jūrmalas ūdens”. Šīs organizācijas darbinieki bija sagatavojuši skolēniem interaktīvu nodarbību par ūdens resursiem pasaulē un Latvijā, bija iespēja aktīvi darboties, atbildēt uz dažādiem jautājumiem, pēc tam varējām aplūkot, kā darbojas ūdens attīrīšanas iekārtas un  nogaršot attīrīto ūdeni.

            Viss, ko redzējām, paplašināja mūsu redzesloku. Lai gan lija stiprs lietus, ekskursijas noslēgumā devāmies pie jūras. Priecājāmies par tās varenību, viļņu dunu, skarbo skaistumu. Ekskursija izdevusies!

            Pateicamies UNESCO LNK par plašo Zinātnieku nakts pasākumu piedāvājumu, kā arī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei par ekskursijai piešķirto autobusu!

Paldies skolotājām Lilitai Razminovičai un Ērikai Locikai par brauciena organizēšanu un atbalstu UNESCO ASP darbā!

 

 

Informāciju sagatavoja:

UNESCO ASP koordinatore

Daugavpils Vienības pamatskolā

Maija Baklāne




Atpakaļ