Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-10-2013

Daugavpils vidusskolēni apliecina savas valodu zināšanas


Š.g. 26.septembrī Eiropas Valodu dienas ietvaros Daugavpils pilsētas skolu 11.klašu skolēnu komandas tikās Daugavpils Valsts ģimnāzijā, lai piedalītos valodu konkursā un apliecinātu savas latviešu, krievu, vācu un angļu valodas zināšanas. Ģimnāzijas pedagogi jauniešiem piedāvāja „ceļot” pa Eiropu, apstājoties piecās „stacijās”.

Katrā pieturvietā skolēni veica dažādus uzdevumus, kas saistīti ar Latvijas, Krievijas, Vācijas un Lielbritānijas kultūras tradīciju izzināšanu un mūsdienu aktualitātēm. Krievu valodas „stacijā” vislabāk veicās Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 17.vidusskolas, Daugavpils 9.vidusskolas un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komandām. Vācu valodā vislabākos rezultātus sasniedza Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja un Daugavpils 13.vidusskolas komandas. Latviešu valodā – Daugavpils 16.vidusskola, bet angļu valodā – Daugavpils Centra vidusskola un Daugavpils 13.vidusskola. Vislabākie mūzikas notikumu zinātāji mācās Daugavpils 16.vidusskolā.

Kopsummā 1.vietu valodu konkursā ieguva Daugavpils 10.vidusskolas komanda, 2.vietu – J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda, bet 3.vietu – Daugavpils 16.vidusskolas un Daugavpils Centra vidusskolas komandas. Īpašs paldies visu skolu valodu skolotājiem un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes metodiķei Ilonai Ustinovai par atbalstu konkursa organizēšanā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Valsts ģimnāzijas metodiķe

Renāte Malnace




Atpakaļ