Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-10-2013

Noteikti jāredz!


1.oktobrī Daugavpils Kultūras pilī tika atklāta Daugavpils pilsētas pedagogu vaļasprieku darbu izstāde, kas ievada Starptautiskajai skolotāju dienai veltīto pasākumu ciklu „No skolotāja – skolotājam”. Pateicoties Latvijas Radio 1 izrādītajai interesei par šo pasākumu ciklu, Daugavpils vārds ir izskanējis ārpus pilsētas. Vairāk nekā 35 skolotāji var būt lepni, ka viņu darbi piedalās unikālā izstādē, kurā vienuviet apskatāmi tik daudzveidīgi  un savdabīgi darbi.

Atklājot izstādi, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova uzsvēra, ka cilvēks, kuram ir vaļasprieks, ir laimīgs, un laimīgs skolotājs dzīvo un strādā ar prieku.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka izstāde apliecina pedagogu daudzpusību un tiekšanos savu apkārtni veidot skaistāku un pozitīvāku, ar savu darbību iedvesmojot arī skolēnus.

Mūsu pilsētas skolotāju pedagoģisko talantu apliecina skolēnu sasniegumi eksāmenos, olimpiādēs un konkursos.  Bet laikam jau ir taisnība, ka cilvēka radošais potenciāls izpaužas dažādos virzienos – tam apliecinājums ir izstāde. Reizēm šķiet, ka skolotāja dzīvē ir tikai mācību stundas, gatavošanās tām, burtnīcu kalni. Bet izrādās, ka  mūsu neapšaubāmi talantīgie skolotāji atrod laiku arī adīt, tamborēt, izšūt, pērļot, gleznot, zīmēt, fotografēt, darināt rotas un auduma ziedus, darboties ar koku, ādu, stiklu un mālu! Un kādas autorlelles ir tapušas brīvajā laikā! Spriežot pēc izstādes darbiem, īpaši čaklas rokdarbnieces ir pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājas. Pārsteidz arī fizikas, vēstures, mūzikas, ģeogrāfijas, informātikas, bioloģijas un citu priekšmetu skolotāju fantāzijas radītie un rūpīgi darinātie mākslas darbi. Gan autoru kolēģiem, gan skolēniem, gan visiem Daugavpils Kultūras pils apmeklētājiem izstāde būs patīkams pārsteigums.

Izstāde darbosies līdz 11.oktobrim, priecējot pilsētniekus un viesus darbdienās  no plkst.9.00 līdz plkst.21.00, brīvdienās - no plkst.9.00 līdz plkst.19.00. Noteikti atnāciet: būs prieks acīm un varbūt kāds darbs iedvesmos ko līdzīgu izmēģināt paveikt arī pašiem!

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ