Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-05-2011

Veiksmīgi noslēdzies „Humanitārās akadēmijas jauniešiem” pirmais mācību gads


Savu pirmo mācību gadu veiksmīgi ir noslēgusi Daugavpils Universitātes (DU) Humanitārās fakultātes (HF) jauniešu interešu izglītības skola „Humanitārā akadēmija jauniešiem”.

 

 „Humanitārā akadēmija jauniešiem savu darbību uzsāka 2011. gada februārī ar mērķi raisīt jauniešos interesi par literatūras, valodniecības, svešvalodu, teātra, kino, tēlotājmākslas, reliģijas, folkloras un citām kultūras un mākslas jomām, kā arī motivēt jauniešus humanitāro jomu izvēlei nākotnes studijām. Tajā mācības uzsāka 96 jaunieši – Latvijas vidusskolu 10.–12. klašu skolēni, arodskolu audzēkņi un visi, kuri padziļināti interesējas par humanitārajām zinātnēm. Kopējais Humanitārās akadēmijas jauniešiem” nodarbību cikla ilgums ir 3 gadi (2011. gadā: februāris – maijs, turpmāk – 8 mēneši: oktobris – maijs, sestdienās, vienu reizi mēnesī), bet interesenti var izvēlēties arī viena vai divu gadu apmācību. Nodarbības akadēmijā notiek bezmaksas. Pēc katra gada programmas apguves „Humanitārās akadēmijas jauniešiem” dalībnieki saņem sertifikātu, ko paraksta DU studiju prorektors un akadēmijas vadītājs. Izsniegtie sertifikāti jauniešiem sniedz papildus 10 punktus, stājoties Daugavpils Universitātē studiju programmās „Filoloģija” (latviešu, krievu un angļu, vācu, poļu ar otro svešvalodu), „Vēsture” / „Vēsture (kultūras vēsture)” un „Austrumeiropas kultūras un biznesa sakari” (par 3 gadiem ir iespēja iegūt 30 papildus punktus).

 

2011. gada maijā noslēdzās „Humanitārās akadēmijas jauniešiem” pirmais mācību gads, kura laikā ar jauniešiem strādāja  gan Daugavpils Universitātes docētāji, gan akadēmijas patrons jeb aizbildnis – populārais latviešu kinorežisors Jānis Streičs. Kopumā notika 14 dažādas izglītojošas lekcijas un praktiskas nodarbības. Pirmā mācību gada noslēgumā sertifikātus saņēma 53 jaunieši (sertifikāts tika piešķirts, ja bija apmeklētas vairāk nekā 50%  nodarbību).

Akadēmijas pirmā darbības gada noslēguma dienā jaunieši anketās izteica savus novēlējumus akadēmijai: „Attīstīties, pilnveidoties un ieinteresēt vēl vairāk jauniešu!”; „Novēlu, lai ikviens atrod sevī mākslinieka dvēseli!”; „Akadēmija palīdz mums uzzināt humanitāro pasauli!”; „Vēl lielāku topošo akadēmiķu skaitu un ilgu pastāvēšanas mūžu!””; „Palikt tikpat daudzveidīgiem un interesantiem! Milzīgs paldies jums par zināšanām!”
Jauniešu ieinteresētību apliecina arī viņu pašu veidotais akadēmijas logo. Tā autore – Svetlana Ļaksa.

„Humanitārā akadēmija jauniešiem” gaidām 12. klases absolventus DU HF studiju programmās, bet ar pārējiem akadēmijas jauniešiem tiksies 2011. gada oktobrī!

Papildus informācija:
Maija Burima
„Humanitārās akadēmijas jauniešiem” vadītāja
t.: 654 24238
e-pasts: maija.burima@du.lv

 

Informāciju sagatavoja: Vita Viļevko, t.: 29191170




Atpakaļ