Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-09-2013

Daugavpils Universitātes „Zinātnes skola” gatavojas jaunajai darba sezonai


Līdz 27. septembrim 10. –12. klašu skolēniem, profesionālo vidusskolu, arodskolu audzēkņiem un citiem interesentiem, kas padziļināti interesējas par humanitārajām, sociālajām un dabaszinātnēm, ir iespēja pieteikties dalībai Daugavpils Universitātes „Zinātnes skolā”.

Savu otro darbības gadu Daugavpils Universitātes (DU) „Zinātnes skola” uzsāks no 19. oktobra. Skolas ietvaros jauniešiem, kuri būs pieteikušiem, tiks piedāvāta iespēja piedalīties bezmaksas lekcijās un praktiskajās nodarbībās, kur kopā ar sabiedrībā pazīstamām personībām varēs iejusties pētnieku lomā, pētīt kādu sev interesējošu tēmu padziļināti, kas var palīdzēt izvēlēties profesiju un iemācīties strādāt ar modernu aprīkojumu. Tie skolas dalībnieki, kuri būs apmeklējuši vairāk nekā 50% nodarbību, saņems sertifikātu, par ko tiks piešķirti 5 punkti, stājoties jebkurā DU bakalaura studiju programmā. Lai pieteiktos dalībai DU Zinātnes skolā, līdz 2013. gada 27. septembrim jāaizpilda pieteikuma anketa un jānosūta elektroniski uz e-pastu zinda@du.lv (pieteikuma anketu var atrast šeit: http://ej.uz/DU_Zinatnes_skola). Nodarbības „Zinātnes skolā” notiks no oktobra līdz aprīlim vienu sestdienu mēnesī.

DU „Zinātnes skola” savu darbību uzsāka 2012./ 2013. studiju gadā. Mācību procesa ietvaros skolas dalībnieki piedalījās gan vairākās teorētiskajās lekcijās, kurās meklēja atbildes uz jautājumiem” Kas ir zinātne?”, „Kādi ir zinātnes un tehnoloģiju sasniegumi?”, „Kādas ir nanopasaules pārsteidzošās dimensijas?”, gan arī  atbilstoši interesēm praktiski darbojās dabaszinātņu, humanitāro un sociālo zinātņu darba grupās. Kopumā DU „Zinātnes skolu” pirmajā mācību gadā apmeklēja vairāk nekā 200 skolēnu no Daugavpils, Jēkabpils, Krāslavas, Preiļu, Rēzeknes, Salas, Salienas, Špoģu, Vārkavas, Viļānu un citām skolām. Mācību gada noslēgumā DU „Zinātnes skolas” pirmā mācību gada 136 absolventi saņēma arī sertifikātus.

Papildus informācija:
DU Zinātņu daļa
t.: 654 25452
e-pasts: zinda@du.lv

Informāciju sagatavoja:

Vita Viļevko

Sabiedrisko attiecību menedžere

 t.: 29191170

 




Atpakaļ