Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-09-2013

Saulīti meklējot…


Par godu jaunā mācību gada sākumam arī šogad „Liesmiņas” saime iejutās aktieru lomās. Daugavpils pilsētas 21.pirmsskolas izglītības iestādē šo mācību gadu teatrālā gaisotnē ieskandināja pedagogu iestudētā izrāde „Kur Saulīte dzīvo?”

 Jaukais un pamācošais stāsts par cālēniem Čipu un Čiepu un viņu draugiem domāts bērniem no trīs gadu vecuma. Pazīstamās pasakas varoņi – Cālīši, Pīle, Zaķis, Žagata un Ezis – dodas meklēt Saulīti. Ceļojuma laikā viņus sagaida dažādi notikumi un šķēršļi, ko draugi kopīgiem spēkiem pārvar. Drosmīga sirds, draudzība un dziesmas ir viņu pavadoņi ceļā caur pasaku mežu.

    Bērnudārza audzinātājs ir speciālists visās jomās. Tāpēc, gatavojot iestudējumu, pedagogi pilnveidoja savas prasmes muzicēšanā, gleznošanā, dekorāciju izveidošanā, leļļu izgatavošanā, teātra spēlēšanā. Vienas pasakas iestudēšanai nepieciešami aptuveni divi mēneši – mēģinājumiem un dekorāciju izgatavošanai. Aiz priekškara ar lellēm var darboties jebkuri bērnudārza darbinieki, jo teksts un dziesmas ir ierakstītas diskā. Bērnudārza krājumā ir vēl trīs iestudētas un ierakstītas pasakas: „Namiņš”, „Ežuka jaunais katliņš” un „Zaķa namiņš”, kuras ar ar prieku tiks parādītas mūsu audzēkņiem.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

21.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Tamāra Kurpniece




Atpakaļ