Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-09-2013

Daugavpils Universitātē būs apskatāma interaktīva izstāde par ūdeni


Otrdien, 17. septembrī, plkst. 13:00 Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13, 2. stāva foajē) tiks atklāta interaktīva izstāde „Ko mēs zinām par ūdeni?”, kurā ikviens interesents, iesaistoties izzinošās aktivitātēs, varēs iegūt sīkāku informāciju par ūdens resursiem, īpašībām, kvalitāti un pielietojamību.
Tā kā Starptautiskais ūdens sadarbības gads aktualizē vienu no svarīgākajiem XXI gs. uzdevumiem – mūsu planētas ūdens resursu saudzīgu izmantošanu un aizsardzību, Francijas institūta Latvijā piedāvātā interaktīvā izstāde „Ko mēs zinām par ūdeni?” iepazīstina ar ievērojamākajiem franču zinātnes projektiem šajā jomā. Bagātīgi ilustrētajā un izglītojošajā ekspozīcijā apmeklētāji ar dažādu uzdevumu un eksperimentu palīdzību varēs noskaidrot, kāda ir iežu ūdens caurlaidība, cik daudz ūdens nepieciešams, lai izgatavotu 1 kg dažādu pārtikas produktu, kā tiek attīrīti  notektūdeņi pirms to nonākšanas atpakaļ ūdenstilpnē, kādi mikroorganismi mitinās ūdenī un kā to daudzums ietekmē ūdens kvalitāti, kas ir pali utt.
Izstāde būs apskatāma līdz 25. septembrim katru darba dienu no plkst. 11.00 līdz 17.00, 23. un 24. septembrī - no plkst. 11.00 līdz 18.00. Ieeja izstādē ir bez maksas. Izstādes atklāšanā piedalīsies Daugavpils Universitātes zinātņu prorektore, asociētā profesore Inese Kokina un Francijas institūta Latvijā starpnozaru projektu koordinatore Sandra Urtāne.
Interaktīvā izstāde „Ko mēs zinām par ūdeni?” ir kā ieskaņu pasākums 8.Daugavpils Zinātnes festivālam.
Papildus informācija:
Diāna Soldāne
Daugavpils Universitāte
Vienības iela 13-216
tālr. 654 21017
e-pasts: diana.soldane@du.lv

Informāciju sagatavoja:
Vita Viļevko
Sabiedrisko attiecību menedžere
 t.: 29191170





Atpakaļ