Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-09-2013

Lielo pilsētu mēri ar izglītības un zinātnes ministru pārrunās izglītības sistēmas attīstības jautājumus


Rīt, 11. septembrī, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedri, lielo pilsētu pašvaldību vadītāji, tiekas ar izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski, lai no jauna aktualizētu pilsētām interesējošos jautājumus saistībā ar izglītības sistēmas attīstības virzieniem. Šī būs pirmā LLPA tikšanās ar V. Dombrovski kopš viņa stāšanās ministra amatā.

“Esam gatavi iesaistīties, sniedzot lielo pilsētu priekšlikumus izglītības sistēmas tālākai attīstībai valstī, tādēļ jau savlaicīgi vēlamies uzsākt diskusiju ar ministriju par tālākajām iecerēm izglītības kvalitātes palielināšanai un izglītības sistēmas attīstībai ilgtermiņā. Lielās pilsētas iestājas par skolu optimizāciju, lai nodrošinātu kvalificētas izglītības iegūšanas iespējas katrā vispārējās izglītības iestādē,” skaidro Māris Kučinskis, LLPA izpilddirektors.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt šādus jautājumus:

  • Izglītības attīstības pamatnostādnes 2014.–2020. gadam.
  • Valsts budžeta mērķdotācijas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai.
  • Iekļaujošo izglītības atbalsta centru darbība pēc Eiropas Sociālā fonda projekta īstenošanas pabeigšanas.

LLPA tikšanās ar izglītības un zinātnes ministru notiks rīt, 11. septembrī, no plkst. 10.00, LLPA birojā, Mazajā Jaunielā 5.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas — Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

 

Papildu informācijai:

 

Dagnija Dižbite, sabiedrisko attiecību konsultante

Tālr.: +371 29295837

E-pasts: Dagnija.dizbite@mrsgrupa.lv

 




Atpakaļ