Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-09-2013

Daugavpils Universitāte jaunais studiju gads ir sācies veiksmīgāk nekā pērn


Lai gan studentu skaits valstī kopumā ir samazinājies, Daugavpils Universitātē ir piereģistrēts lielāks skaits studētgribētāju nekā pagājušajā gadā. Ja 2012./2013. studiju gada sākumā Daugavpils Universitātē studijas pirmajā kursā uzsāka 710 studējošie, tad šogad jau ir piereģistrēti 740 studētgribētāji.

 

Analizējot šī gada uzņemšanas rezultātus, ir novērojamas vairākas jaunas tendences. Viena no tām – jaunieši aizvien vairāk izvēlas praktiskās studiju programmas, kuras absolvējot tiek iegūta kvalifikācija. Jau vairākus gadus izvēlēto studiju programmu TOP augšgalā ir profesionālā bakalaura studiju programma „Fizioterapija” (arī šis gads nav izņēmums), kurai pievienojas arī bakalaura studiju programmas „Informācijas tehnoloģijas”, „Vides zinātne” u.c. studiju programmas dabaszinātņu jomā. Liela interese ir vērojama arī par iespēju studēt angļu filoloģiju, kā arī ir palielinājusies interese par akadēmisko bakalaura studiju programmu „Austrumeiropas kultūras un biznesa sakari”. Savukārt studētgribētāju skaita samazinājums ir vērojams sociālo zinātņu jomā, kas iepriekšējos gados bija ļoti pieprasīta un kur valstī ir vērojama šīs jomas speciālistu pārprodukcija.

Šī gada uzņemšanā Daugavpils Universitātē ir vērojama vēl kāda jauna tendence – ir paplašinājusies studētgribētāju ģeogrāfija, t.i., par Daugavpils Universitāti interesējas jaunieši ne tikai no Latgales un tuvākajiem reģioniem, bet ir izrādījuši interesi arī topošie studenti no Kurzemes (Nīca, Liepāja u.c.), Vidzemes (Salacgrīva, Mazsalaca u.c.), kā arī ir lielāka ieinteresētība novērojama no Rīgā dzīvojošajiem. Nenoliedzami, ka lielākais studējošo skaits ir daugavpilieši, taču, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir palielinājies studējošo jauniešu skaits no Rēzeknes un Ilūkstes.

 

Uzsākot jauno studiju gadu, Daugavpils Universitātes administrācija izsaka pateicību visiem saviem studentiem, kuri izrādījuši uzticību lielākajai Latgales augstskolai. Lai studijas Daugavpils Universitātē būtu vēl kvalitatīvākas un pievilcīgākas, universitātes vadība kā vienu no uzdevumiem jaunajā studiju gadā ir izvirzījusi studiju programmu satura uzlabošanu. Tādējādi tiks strādāts pie studiju metošu atjaunošanas, arvien vairāk studiju procesā ieviešot modernā laboratoriju aprīkojuma izmantošanu, tiks paaugstinātas prasības akadēmiskajam personālam, kā arī tiks strādāts pie studiju procesa internacionalizācijas (Valsts valodas likuma ietvaros), ieviešot angļu valodas izmantošanu.

 

Ja kāds vēl vēlas pieteikties studijām Daugavpils Universitātē, to vēl var izdarīt. Pieteikšanās turpinās līdz 9. septembrim (ieskaitot).

 

Papildus informācija:

Arvīds Barševskis

Daugavpils Universitātes rektors

t.:654 22180

e-pasts: arvids.barsevkis@du.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Vita Viļevko, t.: 29191170




Atpakaļ