Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-08-2013

Daugavpili apmeklē LR Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre


15. augustā Daugavpilī viesojas LR Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sanda Liepiņa.
Vizītes ietvaros valsts sekretāre  Daugavpils Universitātē tikās ar universitātes vadību un pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Jāni Dukšinski. Saruna bija par sadarbību ar IZM. DU rektors Arvīds Barševskis prezentēja savu augstskolu. Barševska kungs uzsvēra veiksmīgo sadarbību ar pašvaldību un uzņēmējiem. Kopā ar Daugavpils Domi ir iecere pilsētā veidot interaktīvu zinātnes centru jauniešiem, studentu pilsētiņu. Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis runāja ar ministrijas delegāciju par aktīvāku atbalstu tieši tādiem sadarbības projektiem. No pašvaldības puses tika aktualizēti jautājumi, kas skar arī profesionālo izglītību. Runa ir par kompetenču centriem. Pašvaldība uzskata, ka tik lielā pilsētā kā Daugavpils vieta ir pat diviem šādiem centriem. Tika runāts arī par nosaukuma saglabāšanu Valsts tehnikumam, jo tas būtiski ietekmē izglītības iestādes darbu. Ar Valsts sekretāri bija saruna arī par ES projektu virzību gan Valsts tehnikumā, gan Celtnieku profesionālajā vidusskolā. Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka ir pozitīva tendence- skolēni arvien vairāk interesējas par profesionālo izglītību, tāpēc svarīgi ir nodrošināt šādu iespēju un kvalitāti, uzlabojot materiāli tehnisko bāzi.
Runājot par profesionālo izglītības iestāžu pārņemšanu pašvaldībām,  Dukšinska kungs informēja par Daugavpils Domes nostāju. Par cik šobrīd šis process balstās uz brīvprātības principa, tad Daugavpils Dome uzskata, ka šīm izglītības iestādēm jābūt valsts pārziņā.
IZM Valsts sekretāre Sanda Liepiņa, runājot par kompetenču centru iespējamību Daugavpilī, skaidroja, ka ir noteikti kritēriji izglītības iestādēm, bet ministrija ir atvērta diskusijai. IZM ir ieinteresēta, lai profesionālās izglītības iestādēs turpinātos iesāktie ES projekti.
 Pēc tikšanās Daugavpils Universitātē, S. Liepiņa devās ekskursijā pa Daugavpils Universitāti, kur tika iepazīstināta ar universitātes zinātniskajiem institūtiem un centriem un ar ERAF līdzfinansētā projekta „Daugavpils Universitātes studiju programmu kvalitātes uzlabošana un vides pieejamības nodrošināšana” ietvaros paveikto (renovācija mācību korpusā Parādes ielā 1, aprīkojuma iegāde).
Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ