Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-07-2013

No olimpiādes – ar bronzu


No 2013.gada 7.jūlija līdz 15.jūlijam Kopenhāgenā, Dānijā, norisinājās 44.starptautiskā fizikas olimpiāde, kurā piedalījās pieci Latvijas skolēni:  Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolnieks Sergejs Blakunovs,  Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks Rūdolfs Treilis, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas vidusskolas 11.klases skolnieks Luka Ivanovskis,  Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 12.klases skolnieks Armands Garančs un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolnieks Māris Seržāns.

Sacensības norisinājās divās kārtās: teorijas un eksperimentu. Brīvajā laikā dalībniekiem tika piedāvātas arī ekskursijas, sporta spēles u.c. pasākumi kopā ar 380 vienaudžiem no vairāk nekā 80 pasaules valstīm. Fizikas jomā pasaules spēcīgāko skolēnu vidū Latvijas pārstāvju panākumi ir iespaidīgi: ir iegūtas divas bronzas medaļas un divas atzinības, bet visvairāk priecē tas, ka vienu no bronzas medaļām izcīnījis mūsu Sergejs Blakunovs.

Sergeju īpaši interesē eksaktās zinātnes, tāpēc viņš aktīvi piedalās visdažādākajos pasākumos, lai padziļinātu savas zināšanas. Sergejs veiksmīgi piedalās valsts olimpiādēs no 2010./2011.m.g., kad fizikas 61.valsts olimpiādē iegūta 2.vieta, ķīmijas 52.valsts olimpiādē – 2.vieta un matemātikas 61.valsts olimpiādē – 3.vieta. Nākamais mācību gads jaunietim arī bija godalgām piepildīts – 1.vieta fizikas 62.valsts olimpiādē un 2.vieta ķīmijas 53.valsts olimpiādē, bet vēl „bagātāks”  bija 2012./2013.m.g. – ar 1.vietu  fizikas 63.valsts olimpiādē, 2.vietu matemātikas 63.valsts olimpiādē un 2.vietu ķīmijas 54.valsts olimpiādē. Uzreiz pēc valsts olimpiādes Sergeju un viņa fizikas skolotāju Tatjanu Maslovu patīkami pārsteidza un iepriecināja ziņa par izcīnīto iespēju piedalīties „fizikālajās” sacensībās starptautiskā līmenī. Sergejs pārliecinoši pierādīja, ka viņa zināšanas atbilst starptautiskiem standartiem!

Daugavpils pilsētas dome un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde sveic Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja skolnieku Sergeju Blakunovu un skolotāju Tatjanu Maslovu par sasniegumiem pasaules līmenī, izsaka pateicību Sergeja vecākiem par atbalstu, un novēl panākumiem bagātu nākamo mācību gadu!

 

Vairāk: http://visc.gov.lv/vispizglitiba/olimpiades/info.shtml

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ