Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-07-2013

Domē sveica ceļojošo balvu „Lielā Pūce” un „Mazā Pūce” laureātus


2013. gada 9.jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tika pasniegta ceļojošā balva "Lielā Pūce" un "Mazā Pūce", kas jau 24 gadus tiek nodota labākajiem skolu kolektīviem mācību gadā par sekmīgu darbu talantīgo skolēnu izglītošanā. Starp balvas saņēmējiem bija arī divas Daugavpils skolas. Jau otro gadu „Lielo skolu” grupā 2.vieta ir Daugavpils Krievu vidusskolai – licejam, kurš saņēma balvu „Mazā pūce” un diplomu, bet „Mazo skolu” grupā 1.vieta un balva „Lielā pūce” un diploms ir piešķirts Daugavpils Saskaņas pamatskolai.

Šodien, 11.jūlijā, abu apbalvoto skolu pārstāvji bija aicināti uz tikšanos Daugavpils pilsētas domē, kur viņus sveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis.

Tikšanās sākumā Vispārējas un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova informēja par kritērijiem, kuri tiek vērtēti piešķirot balvas un balvu laureātu uzrādītajiem rezultātiem.

Uzrunājot atnākušos, Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis izteica gandarījumu par skolu sasniegumiem un to ieguldījumu mūsu pilsētas attīstības un popularitātes veicināšanā. Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka tas nav pirmais šo skolu sasniegums, jo abas skolas jau daudzus gadus ir Latvijas labāko skolu reitinga augšgalā.

Skaidrojot skolu panākums  gan Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja direktors Jevgeņijs Timošenko, gan Daugavpils Saskaņas pamatskolas direktore Antonija Lukjanska uzsvēra, ka visa pamatā ir skolu pedagogu kolektīva darbs, kas ir vērsts uz skolēnu motivēšanu.  Īpaša loma ir arī sadarbībai ar vecākiem.

Kopā ar skolu vadītajiem uz tikšanos bija atnākuši arī to pedagogi un skolēni.

 

Informāciju sagatavoja: Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ