Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-05-2013

Daugavpils Universitāte jau trešo gadu ir labākā reģionālā augstskola


2013. gada 8. maijā laikrakstā "Latvijas Avīze" jau 6. reizi tika publicēts Latvijas Augstskolu reitings, kurā, pamatojoties uz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra (SKDS) veiktās aptaujas rezultātiem, tiek izvērtētas Latvijas augstskolas.

Jau trešo gadu pēc kārtas Daugavpils Universitāte ieņem līdera pozīcijas reģionālo augstskolu vidū, savukārt kopējā reitinga tabulā, 34 valsts un juridisko personu dibināto Latvijas augstskolu konkurencē universitāte no 5. vietas ir pakāpusies uz 4. vietu (pēc Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes).

Daugavpils Universitāte ir lielākā Austrumlatvijas augstskola, kas atpazīstama ne tikai Latvijā (aptaujājot Latvijas iedzīvotājus reitingā ir iegūti 97 punkti no 100 iespējamajiem), bet arī ārvalstīs (reģionālo augstskolu vidū ir iegūts augstākais punktu skaits par ārvalstu studentu īpatsvaru augstskolās). Universitātes starptautisko atpazīstamību nodrošina arī augstais pētniecisko publikāciju skaits starptautiski citējamu izdevumu datu bāzēs (4. labākais rādītājs Latvijas augstskolu vidū). Šis indikators, kas raksturo universitātes pētniecisko procesu, parāda arī to, ka Daugavpils Universitāte ir intelektuāli viena no visspēcīgākajām Latvijas augstskolām.

Daugavpils Universitātē 52 studiju programmās studē vairāk nekā 2500 studējošo no visas Latvijas. Studiju procesa kvalitāti universitātē nodrošina augsti kvalificēts akadēmiskais personāls, no kura 68% docētāju ir ar zinātnisko doktora grādu.

 

Latvijas augstskolu reitings tiek veidots balsoties uz iepriekš izstrādātu, pasaulē atzītu un praksē aprobētu metodoloģiju. Tajā tiek izvērtēti 10 indikatori jeb kritēriji: studējošo un akadēmiskā personāla skaita attiecības, absolventu īpatsvars, akadēmiskā personāla ar doktora grādu īpatsvars pamatdarbā, akadēmiskā personāla pamatdarbā īpatsvars, akadēmiskā personāla vecumstruktūra, ārzemju studentu īpatsvars, publikāciju skaits uz vienu akadēmisko personu, kā arī Latvijas iedzīvotāju viedoklis par katras augstskolas popularitāti, atpazīstamību un piedāvātās izglītības kvalitāti.


Papildus informācija:

Vita Viļevko

DU sabiedrisko attiecību menedžere

t.: 29191170

e-pasts: vita.vilevo@du.lv




Atpakaļ