Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-05-2013

Daugavpils Universitātē tiksies zinātnieki mūzikas jomā


2013. gada 9. maijā Daugavpils Universitātē norisināsies 8. starptautiskā zinātniskā konference Mūzikas zinātne šodien: pastāvīgais un mainīgais, ko organizē Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmiju.

 

Konferences mērķis ir sekmēt starptautisku zinātnes sakaru attīstību, bagātināt Latvijas mūzikas zinātni ar jaunām atziņām, rosināt zinātniekus integrētā veidā pētīt akadēmiskās, tradicionālās un populārās mūzikas vēstures un teorijas, kā arī 20. gadsimta mūzikas analīzes jautājumus.

Šī gada konferencei pieteikušies 40 zinātnieki no Baltkrievijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas mūzikas augstskolām un pētnieciskiem centriem. 27 no dalībniekiem ir mākslas doktori.

Konferences ietvaros darbosies 4 darba grupas mūzikas vēstures, teorijas, atskaņotājmākslas, tradicionālās un džeza mūzikas jomās. Tematikas loks plašs, īpaši daudz zinātnieku šoreiz pievērsušies mūzikas analīzes un tradicionālās mūzikas jautājumiem.

 

Konferences atklāšana notiks 9. maijā plkst. 10:30 Daugavpils Universitātes kamerzālē (Saules ielā 1/3). Tajā klātesošos uzrunās Daugavpils Universitātes vadība un pārstāvji no J. Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas un Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmijas.

 

Papildus informācija:
Ēvalds Daugulis
Mūzikas un mākslu fakultāte
Daugavpils Universitāte, LV-5400
Tel. 65440817, 29124977
E-pasts: evalds.daugulis@du.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Viļevko, 29191170




Atpakaļ