Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-04-2013

Žanna Kulakova: „ Jāstiprina sadarbība ar augstskolām un profesionālajām izglītības iestādēm


Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzskata, ka pilsētas attīstībā ļoti svarīga ir sadarbība ar izglītības iestādēm. Prieks, ka Daugavpils ir studentu pilsēta un tādai tai jāpaliek, jo izglītība tas ir milzīgs potenciāls, iespējas zinātnes attīstībā, jaunas idejas un daudz jauniešu. Pozitīvi ir tas, ka augstskolas ir aktīvas un meklē jaunas iespējas, piemēram, piesaistot ārzemju studentus, realizējot ES projektus.

Žanna Kulakova uzsver augstskolu un profesionālo izglītības iestāžu lielo lomu un ieguldījumu pilsētas attīstībā. Kulakovas kundze aicina mācību iestāžu vadību motivēt savus studentus izstrādāt kursa darbus, diplomdarbus par pilsētai aktuālām tēmām. Pašvaldība gatava apbalvot labāko darbu autorus. Tas ir ļoti svarīgi, jo šajā procesā var izkristalizēties vērtīgas idejas.

Žanna Kulakova pateicas par atsaucību un atbalstu pašvaldībai no izglītības iestāžu puses un lūdz informēt par augstskolās un profesionālās izglītības iestādēs notiekošo, par izglītības iestāžu plāniem. Jo tikai kopā var sasniegt daudz vairāk. Tieši tāpēc Daugavpils dome uzsākusi apspriest ar dažādu iestāžu un institūciju pārstāvjiem Daugavpils Attīstības programmu 2014.-2020. gadam, lai sabiedrība zinātu par pašvaldības plāniem, lai redzētu galvenos virzienus un prioritātes.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ