Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-04-2013

Savu darbību uzsākusi DU 55. starptautiskā zinātniskā konference


2013. gada 10. - 12. aprīlī Daugavpils Universitātē notiek 55. starptautiskā zinātniskā konference, ko organizē Daugavpils Universitāte (DU) un Daugavpils Universitātes Jauno zinātnieku asociācija. Konferences atklāšanā dalībniekus uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

„Izglītība- tā ir viena no lielākajām iespējām. Daugavpils piedāvā plašu klāstu gan studēt gribētājiem augstskolās, gan profesionālajās izglītības iestādēs.  Lielākā augstskola ir Daugavpils Universitāte. Mūsu universitāte ir sevi apliecinājusi kā nozīmīgu izglītības centru.
Daugavpils Universitāte ir liels zinātniskais centrs, ko apliecina arī šī konference un daudzas citas aktivitātes zinātnes jomā un daudzie mūsu Universitātes panākumi.
Zinātne ir attīstības virzītājspēks. Daugavpils pilsētas domes vārdā izsaku lielu pateicību Daugavpils Universitātei par zinātnisko darbību, zinātnes popularizēšanu jauniešu vidū, daudziem nozīmīgiem pētījumiem un atklājumiem, kas popularizē visas pilsētas vārdu”, savā uzruna uzsvēra Žanna Kulakova. Viņa novēlēja konferences dalībniekiem veiksmīgu darbu un daudz labu iespaidu Daugavpilī.
Pēc svinīgās atklāšanas notika plenārsēde, kurā ar atklātajām lekcijām uzstājās Daugavpils Gada balvas zinātnē 2012 ieguvēji profesore Zaiga Ikere un asociētais profesors Edmunds Tamanis, kā arī bija iespēja noklausīties DU viesdocenta Dirka Baldesa (Vācijas Akadēmiskais apmaiņas dienests), akadēmiķes Raitas Karnītes (Latvijas Zinātņu akadēmija) un Nikolaja Kopernika Universitātes Centrāl- un Austrumeiropas studiju centra vadītāja Vojceha Kosjedovska ziņojumus.
Konferences turpinājumā notiks darbs grupās, Latvijas zinātnes akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas izbraukuma sēde, ekskursija pa pilsētu.

Kopumā šī gada konferencē piedalās vairāk nekā 420 dalībnieku no 8 valstīm: Baltkrievijas, Francijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Vācijas.
Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ