Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-03-2013

Saskaņas pamatskolas skolēni apmeklēja Spāniju


No 2012.gada līdz 2014.gadam Daugavpils Saskaņas pamatskola piedalās Comenius projektā „The Voices from the Land” (Līguma numurs 2012-1-TR1-COM06-36068 7). Projekta ietvaros ir paredzētas dažādas vietējās aktivitātes un izbraukuma semināri. Martā notika otrais izbraukuma seminārs Spānijā, Makvedā (Maqueda), kurā piedalījās delegācijas no Latvijas, Spānijas, Polijas, Itālijas, Rumānijas, Turcijas un ASV. Latvijas delegācijā bija trīs skolotājas – Natālija Dektereva, Aleksandra Vagele, Aļesja Šapkova – un četri skolēni: Darja Nevedomska, Evija Parfjonova, Anastasija Podlužnaja un Dmitrijs Revins.

            Spāņu partneri nodrošināja visiem skolēniem uzturēšanās spāņu ģimenēs, kur viņi varēja labāk iepazīt spāņu kultūru un tradīcijas. Spānijā skolēni un skolotāji piedalījās daudzās aktivitātēs. Pirmajā dienā bija iespēja apmeklēt macību stundas, piedalīties skolas koncertā un lieliskajā spāņu deju šovā. Šajā dienā projekta dalibnieki satikas ar Makvedas mēru, apmeklēja mācību semināru, ko vadīja ASV delegācija.

Projekta ietvaros bija organizētas ekskursijas uz Spānijas lielākajām pilsētam: Madridi un Toledo. Madridē  projekta dalībnieki apmeklēja parku “El retiro”, kur skolēni veidoja mākslas darbus no dabas materiāliem. Pēc darba visi devās ekskursijā uz skaistāko Spānijas pili – Real Palace. Toledo ir viena no skaistākajām un senākajām Spānijas pilsētām. Projekta partneri apmeklēja kara muzeju, katedrāli, ar tūrisma vilcienu devās apskates ekskursijā, satikās ar Toledo izglītības pārvaldes vadītāju.

Viena no nozīmīgākajām dienām bija piektdiena, kad katra delegācija prezentēja projektā “The Voices from the Land” no septembra līdz martam realizētās aktivitātes. Pēc projekta dalībnieku atsauksmēm, Latvijas delegācijas prezentācija bija viena no spilgtākajām. Noslēgumā skolēni prezentēja savus mākslas darbus, kurus radīja Madrides parkā. Bērni sacerēja dzejoļus angļu valodā, raksturojot savus darbus. Vēlāk šī dzeja būs apkopota patneru kopgrāmatā. Pēdējā ceļojuma dienā visiem dalībniekiem izsniedza starptautiskus sertifikātus par dalību projektā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Saskaņas pamatskolas

9.b klases skolēni

Anastasija Podlužnaja,

Dmitrijs Revins

 




Atpakaļ