Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-03-2013

Daugavpils Universitātes rektors nominēts par Eiropas Labas gribas vēstnieku Latvijā


2013. gads Eiropā ir pasludināts par Eiropas pilsoņu gadu. Šī gada atklāšanas pasākumā Rīgā, Eiropas mājā, kas notika piektdien, 15. martā, tika nominēti 7 Labas gribas vēstnieki Latvijā, starp kuriem ir arī Daugavpils Universitātes (DU) rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis.

Svinīgajā ceremonijā A. Barševskim tika pasniegts Labas gribas vēstnieka mandāts, kuru parakstījušas kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka. Saņemot mandātu, svinīgajā uzrunā A. Barševskis teica: "Eiropa - tie esam mēs paši, ikviens no mums. Tātad Eiropa pirmkārt ir Latvija. Jo aktīvāk līdzdarbosimies atbildīgas politikas veidošanā, uzņēmējdarbībā, nevalstiskajās organizācijās, jo sakārtotāka dzīve būs Latvijā, jo sakārtotāka būs Eiropa. Jāsaprot, ka mums pašiem ir jāsakārto Latvija tā, kā mums vajag, nevis, kā kāds grib no malas. Tad būs stipra arī Eiropa. Nākot no daudznacionāla reģiona un pilsētas, mana, kā Labas gribas vēstnieka, misija ir īpaši atbildīga".

Nominētie Labas gribas vēstnieki ir sabiedrībā cienījami un zināmi cilvēki, kuri apņēmušies brīvprātīgi līdzdarboties un sniegt savu atbalstu Eiropas gada (2013) aktivitātēs, ar mērķi veicināt ar Eiropas Savienību un Eiropas pilsonību saistīto jautājumu aktualizēšanu un Eiropas pilsoņu gadam izvirzīto mērķu sasniegšanu Latvijā 2013.gadā. Nacionālais koordinators Eiropas Pilsoņu gada pasākumu īstenošanai Latvijā ir Kultūras ministrija.

Par Labas gribas vēstniekiem Latvijā tika nominēti: Latvijas Pilsoniskās Alianses direktore Rasma Pīpiķe, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra direktore Sarmīte Vīksna, Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Jānis Zemļickis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis, kā arī DU rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis.

Kā uzskata DU rektors, šī nominēšana ir laba iespēja, stāstot par Eiropas lietām, pirmkārt vērst jauniešu uzmanību uz to, ka ļoti svarīgi ir sākumā Latvijā iegūt labu izglītību un izmantot iespēju studēt  par valsts budžeta līdzekļiem tepat, Latvijas augstskolās, tai skaitā arī Daugavpils Universitātē un tad, ja nepieciešams, ar starptautiski atzītu Latvijas augstākās izglītības diplomu iesaistīties Eiropas darba tirgū, tādējādi dodot iespēju sev atrast interesantāku un labi apmaksātu darbu. Tā ir viena no iespējām, par kuru noteikti ir jārunā arī Eiropas pilsoņu gada aktivitātēs.

Papildus informācija:
Arvīds Barševskis
DU rektors
t.: 654 22180
e-pasts: arvids.barsevskis@du.lv




Atpakaļ