Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-02-2013

Latgales Jauno ģeogrāfu skolas februāra nodarbībā pārliecinoši uzvar daugavpilieši


23. februārī Rēzeknē notika kārtējā LJĢS nodarbība. Šīs nodarbības tēma „Tautas un kultūras” bija īsts pārbaudījums, jo vajadzēja izmantot gan ģeogrāfijā, gan vēsturē iegūtās zināšanas un, protams, savu iedzimto erudīciju.

Daugavpili pārstāvēja Krievu vidusskolas – liceja, 16.vidusskolas un Centra vidusskolas skolēni. 10.klašu grupā dubultuzvaru izcīnīja Daugavpils Krievu vidusskola – licejs.  Labākie nodarbības rezultāti Eiropas piļu atpazīšanā un pasaules kartes pārzināšanā uzvaru ļāva izcīnīt Aleksandram Vasiļjevam, aiz kura palika komandas biedrs Maksims Mihailovs. Maksims šobrīd ir izvirzījies otrajā vietā absolūtajā kopvērtējumā, tomēr jāatceras, ka priekšā vēl trīs ieskaites sacensības!

11.klašu grupā dubultpanākums ir Daugavpils 16.vidusskolai. Neticamu uzvaru izcīnīja  Jurijs Kiseļovs,  kurš tikai pasaules kartes pārzināšanā apsteidza komandas biedru Jāni Lapkovski. Jurijam ir arī labākais nodarbības rezultāts vēsturisko karogu atpazīšanā. Pateicoties šim panākumam, Jurijs izvirzījies vadībā arī klašu grupas kopvērtējumā, tomēr viņam uz papēžiem min vairāki spēcīgi ģeogrāfi, tādēļ cīņa par uzvaru vēl tikai priekšā!

12.klašu grupā veiksmīgākie bija Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja puiši: uzvarēja Mstislavs Oprisņaks, aiz viņa ierindojās Konstantins Franckevičs. Pateicoties diviem dubultpanākumiem,  Mstislavs un Konstantins nostiprinājušies kopvērtējuma vadībā.

Apsveicam laureātus, un izsakām vislielāko pateicību un atzinību puišu skolotājiem – Viktoram Kudrjavskim un Svetlanai Rudjko!

Nākamā Latgales Jauno ģeogrāfu skolas nodarbība notiks 16.martā Daugavpils 12. vidusskolā.

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Signita Gabrāne

t.65407438

 




Atpakaļ