Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-01-2013

Ar tradicionālo konferenci „Zinātniskie lasījumi” Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte svin savu 60 gadu jubileju


2013. gada 24.–25. janvāri Daugavpils Universitātē (DU) jau 23. reizi notiek ikgadējā Humanitārās fakultātes (HF) organizētā starptautiskā konference Zinātniskie lasījumi, kuras atklāšana šoreiz bija veltīta fakultātes jubilejai. Fakultāti jubilejā sveica Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Žanna Kulakova: „Mēs apzināmies, ka  Daugavpilij ir  iespējas. To ir pietiekami daudz, lai pilsēta veiksmīgi attīstītos. Prioritātes mums ir vairākas. Bet šoreiz vēlos uzsvērt tieši izglītības lomu. Laba izglītība, talantīgi jaunieši, profesionāli speciālisti- tā ir viena no pilsētas attīstības iespējām un Daugavpils Universitātes loma ir milzīga.

Daugavpils Universitātes Humanitārajai fakultātei novēlu saglabāt un attīstīt esošās tradīcijas, dibināt jaunas, daudz radošu ieceru, panākumus! Zinātnisko lasījumu dalībniekiem, lai daudz jaunas informācijas, pieredzes, jaukus iespaidus Daugavpilī - pilsētā ar kuru ļoti lepojamies!”

23. janvārī dzimšanas dienu svin Goda daugavpiliete, filoloģe, bijusī DU rektore Zaiga Ikere. Dzimšanas dienā Ikeres kundzi apsveica Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Atklāšanā piedalījās arī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis, LZA Goda loceklis, kinorežisors Jānis Streičs u.c. viesi no Rīgas.

Pēc svinīgās atklāšanas turpinājās zinātniskie lasījumi Daugavpils Universitātē. Kā ierasts, konference ir apvienojusi humanitārās jomas zinātniekus no dažādām pasaules valstīm. Arī šogad Zinātniskajos lasījumos ir pieteikušies 238 dalībnieki no 12 valstīm: ASV, Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Japānas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Taivānas un Ukrainas. Konferences darbs noritēs 6 sekcijās un vairāk nekā 20 darba grupās. Tiks apskatītas valodas, literatūras un vēstures aktuālās problēmas. Kultūras vēstures sekcijas tēma, kas mainās katru gadu, šogad ir Mūzika literatūrā un kultūrā.





Atpakaļ