Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-01-2013

Par bērnu uzņemšanu 1.klasē Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādēs 2013./2014.mācību gadam


Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē tiek izstrādāta kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai mācību uzsākšanai Daugavpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs 2013./2014.mācību gadā.

Kārtība paredz, ka bērnu mācībām izglītības iestādes 1.klasē var pieteikt tajā kalendārajā gadā, kad bērnam aprit 7 gadi. Atkarībā no veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības, bērns var sākt pamatizglītības ieguvi vienu gadu agrāk vai vienu gadu vēlāk. Uzņemot bērnus 1.klasē, izglītības iestādēs nav atļauts rīkot iestājpārbaudījumus.

Šogad bērnu reģistrācija izglītības iestādē notiks no 01.02.2013. plkst.8.00.  līdz 28.02.2013. plkst.17.00, iesniedzot iesniegumu un uzrādot bērna dzimšanas apliecību un vecāka personību apliecinošu dokumentu (aizbildnim – Bāriņtiesas lēmumu, kas apliecina aizbildnības nodibināšanas faktu). Vienlaicīgi var reģistrēt bērnu tikai vienā izglītības iestādē.

Bērnu papildu reģistrācija notiek ne vēlāk kā līdz 30.08.2013.

            Iesniegums iesniedzēja klātbūtnē hronoloģiskā secībā tiek reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) datu bāzē, kā arī speciāli šim nolūkam iekārtotā žurnālā, kurā pretī savam uzvārdam parakstās bērna vecāks. Izglītības iestāde ir tiesīga atteikt reģistrēt iesniegumu, ja tā konstatē, ka bērns jau ir reģistrēts VIIS datu bāzē citā izglītības iestādē.

Ja vecāki (aizbildņi) vēlas reģistrēt bērnu citā izglītības iestādē, tiem ir pienākums vispirms anulēt reģistru izglītības iestādē, kurā veikta iepriekšējā reģistrācija.

Izglītības iestāde 10 darba dienu laikā pēc 1.klašu komplektācijas pabeigšanas, bet ne vēlāk kā līdz 15.03.2012., rakstiski paziņo vecākiem par bērna uzņemšanu izglītības iestādē vai par atteikumu uzņemt izglītības iestādē. Atteikuma gadījumā izglītības iestādes direktors sniedz argumentētu rakstisku atbildi un nosūta atbildes kopiju Pārvaldei, kura pēc vecāku pieprasījuma sniedz informāciju par brīvajām vietām citās izglītības iestādēs. Saņemot rakstisku paziņojumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē, vecāki (aizbildņi) līdz 29.06.2013. attiecīgajā izglītības iestādē iesniedz šādus dokumentus: medicīnisko karti 026/u;

izrakstu no ambulatorās slimnieka medicīnas kartes 027/u par iepriekš veiktām profilaktiskajām vakcinācijām; bērna dzimšanas apliecības kopiju (pēc salīdzināšanas ar oriģinālu); izziņu par apmeklēto izglītības programmu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajā sagatavošanā. Ja bērns no piecu gadu vecuma nav apguvis bērnu obligāto sagatavošanas programmu pamatizglītības iegūšanai, vecāki un izglītības iestādes administrācija izvērtē viņa gatavību uzsākt mācības 1.klasē un vienojas par piemērotiem pasākumiem, kādi veicami veiksmīgas izglītības nodrošināšanai.

Veicot 1.klašu komplektāciju, pirmkārt tiek dotas priekšrocības bērniem, kuriem izglītības iestādē mācās brāļi vai māsas; otrkārt, priekšrocības saņem izglītības iestādē strādājošo darbinieku bērni. Priekšrocības jāizmanto līdz 15.02.2013., pēc šī datuma tās tiek zaudētas.

            Vecāki tiek aicināti pirms bērna reģistrācijas izglītības iestādē  rūpīgi iepazīties ar izvēlētās skolas izglītības programmām un pārliecināties, ka attiecīgās skolas prasības un piedāvājumi atbilst ģimenes vajadzībām  un nākamā pirmklasnieka spējām un veselības stāvoklim. Vēlamies atgādināt, ka pilsētas vispārizglītojošās mācību iestādes spēj nodrošināt vietas visiem pirmklasniekiem.

 

 




Atpakaļ