Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-01-2013

Seminārs “Vecāki kā veiksmīgi skolotāji”


Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde 10.janvārī aicina uz bezmaksas semināriem  „Vecāki kā veiksmīgi skolotāji” (latviešu valodā – plkst.11.00, krievu valodā – plkst.14.00). Īpaši tiek gaidīti vecāki, kuri vēlas iemācīt bērniem vēl vienu valodu. Semināri notiks  Daugavpilī, Saules ielā 7, 9.kabinetā PASS (Parents As Successful teachers) projekta ietvaros. Lektors:  Edgars Lasevičs, projekta PASS materiālu autors un radošās metodikas „Thinking approach” līdzautors, lingvistikas maģistrs.

11.decembrī PASS projekta ietvaros tika organizēts pirmais seminārs, kurā piedalījās pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vietnieki. PASS projekts ir paredzēts vecākiem, kuriem ir pirmsskolas vecuma (4-6 gadus veci) bērni. Projekta mērķis ir palīdzēt vecākiem kļūt par veiksmīgiem savu bērnu skolotājiem, bet ne tādēļ, lai aizstātu tradicionālo sagatavošanos skolai. Akcents tiek likts uz diviem būtiskiem virzieniem – domāšanas attīstību un iepazīšanos ar svešvalodu pirmsskolas vecumā. 

Eiropā arvien vairāk kļūst vecāku, kuri runā vismaz vienā svešvalodā, tomēr daudzi no šiem daudzvalodīgajiem vecākiem vilcinās iepazīstināt bērnus ar svešvalodu bez profesionāla pasniedzēja palīdzības. Tas ir viegli izskaidrojams ar to, ka vairākums vecāku nav nedz izglītoti pasniedzēji, nedz arī izglītoti valodas profesionāļi. Nereti vecāki īsti nezina, par ko varētu runāt ar bērnu, lai veicinātu viņa attīstību. Ņemot vērā pašreizējo izmaiņu tempu, daudziem vecākiem vienkārši trūkst laika, ko viņi varētu veltīt savam bērnam.

Šī projekta ietvaros tiek izstrādāts atbalsta materiālu komplekts, kas palīdzēs vecākiem apgūt darbam ar bērnu nepieciešamās prasmes. Atbalsta materiāli ir domāti, lai pārvērstu ikdienas situācijas mācību situācijās, lai  integrētu mācības  reālās dzīves aktivitātēs, kurās viņi iesaistās kopā ar bērniem. Tie būs noderīgi pat tad, ja „papildus” laiks mācībām nav pieejams.

Pieteikties semināram var Saules ielā 7, 24.kabinetā vai zvanot uz  t.29252443.

Sīkāka informācija; http://www.ta-parents.eu

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas

izglītības  metodiķe pieaugušo izglītībā
Ilze Onzule,
t.654-07437,
t.29252443 (LMT),

ilze.onzule@daugavpils.lv




Atpakaļ