Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-04-2011

Daugavpils pilsētas speciālo izglītības iestāžu infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana


Tuvojas nobeigumam Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā projekta „Daugavpils pilsētas speciālo izglītības iestāžu infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana" realizācija.

Projekta īstenošana tika vērsta uz Daugavpils pilsētas speciālo izglītības iestāžu infrastruktūras pielāgošanu izglītojamiem ar funkcionāliem traucējumiem un to materiālās bāzes uzlabošanu ar nepieciešamo aprīkojumu.

Pateicoties ERAF atbalstam infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana tika veikta šādās Daugavpils pilsētas speciālajās skolās:

  • Daugavpils 1.speciālajā pamatskolā,18.Novembra iela 197 V, Daugavpils;
  • Daugavpils 4.speciālajā pamatskolā, Arhitektu iela 10, Daugavpils (šī skola atrodas Daugavpils 11.pamatskolas ēkā);
  • Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas - attīstības centrā, Abavas iela 1, Daugavpils.

Daugavpils 1.speciālajā pamatskolā tika uzstādīts lifts; pielāgoti sanitārie mezgli; piecpadsmit durvis pielāgotas ratiņu iebraukšanai, kā arī tika izbūvēta galerija starp diviem korpusiem, līdz ar to izglītojamajiem ar kustības traucējumiem tika nodrošināta piekļuve visām skolas telpām.

Daugavpils 4.speciālajā pamatskolā tika uzstādīts lifts un pacēlājs; uzbūvēts panduss; pielāgoti sanitārie mezgli; sporta ģērbtuves; izremontēti rehabilitācijas un individuālo nodarbību kabineti; izremontētas trīspadsmit klašu telpas; divdesmit piecas durvis pielāgotas ratiņu iebraukšanai. Kā arī skola tika aprīkota ar diviem datortehnikas komplektiem un diviem printeriem.

Daugavpils logopēdiskajā internātpamatskola - attīstības centrā tika pielāgots sanitārais mezgls; izremontēti divi kabineti, skolas foajē tika uzbūvēts panduss. Tika iegādāta datortehnika: datortehnikas komplekti, printeris, projektori, dokumentu kameras, interaktīvās tāfeles, bezvadu tāfelītes, kopētājs. Tika iegādāts speciālais aprīkojums bērniem ar dzirdes un runas traucējumiem, bet tieši daudzfunkcionālā FM sistēma (4.gab.) un divi logoterapijas komplekti, kā arī tika iegādātas mēbeles.

 

Š.g. 15. martā tika veikti grozījumi MK 2008.gada 11.novembra noteikumos Nr.940, saskaņā ar kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma apjoms ir 100 procenti no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas. Projekta kopējās izmaksas ir Ls  295 176,00.

 

Informāciju sagatavoja:

Svetlana Krapivina

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas eksperte projektu jautājumos

K.Valdemāra iela 13, kab.206,

Tālr./Fakss: 654 76064,

e-pasts: svetlana.krapivina@daugavpils.lv




Atpakaļ