Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-04-2011

Turpinās Daugavpils mākslas vidusskolas “Saules skola” modernizācijas projekta realizācija


Kopš 2010.gada jūlija Daugavpils pilsētas dome īsteno ERAF līdzfinansēto projektuDaugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana"Nr.3DP/3.1.1.1.0/10/ IPIA/VIAA/003.

Projekta mērķis ir modernizēt skolas mācību aprīkojumu un uzlabot Daugavpils mākslas vidusskolas „Saules skola" infrastruktūru. Gan mācību aprīkojums, gan infrastruktūra nodrošina efektīvu izglītības programmu īstenošanu un veicina profesionālās izglītības atbilstību vienotā Eiropas darba tirgus prasībām. Pēc projekta īstenošanas paaugstināsies izglītības kvalitātes līmenis, kā arī pieaugs interese no skolēnu un studentu puses pievērsties profesionālajai izglītībai, kuru var iegūt šajā skolā.

 Lai sasniegtu mērķi, tiek plānots rekonstruēt mākslas vidusskolas „Saules skola" ēku,  modernizēt  mācību iekārtu un aprīkojumu foto un sietsspiedes laboratorijā, apģērbu dizaina un koka izstrādājumu darbnīcā, aprīkot informācijas tehnoloģiju kabinetu. Skolēni un skolotāji ir ļoti ieinteresēti projekta realizācijā un nepacietīgi gaida projekta rezultātus.

Uz doto brīdi ar VIAA tika saskaņoti rekonstrukcijas būvdarbu apjomi, un ir izsludināts būvdarbu iepirkumu konkurss. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Daugavpils pašvaldības mājas lapā. Tuvākajā laikā  arī tiks izsludināts atkārtots iepirkuma konkurss mācību iekārtu un aprīkojuma iegādei.

Projekts tiek realizēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda 2007. - 2013. gada darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi" apakšaktvitātes 3.1.1.1. „Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai" ietvaros.

Projekta kopējais finansējums ir 422 475 Ls, no tiem:

ERAF daļa 86% jeb 363 328 Ls.

Valsts līdzfinansējums 2,8% jeb 11 829 Ls

Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums 11.2% jeb 47 318 Ls

Informāciju  sagatavoja

Svetlana Voroņecka

Daugavpils pilsētas domes

Pilsētas plānošanas politikas departamenta

eksperte projektu jautājumos

tālr. 6547606,  svetlana.voronecka@daugavpils.lv




Atpakaļ