Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-12-2012

Daugavpils Universitātes profesore Maija Burima ievēlēta par Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekli


Šī gada 29. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) notika Rudens pilnsapulce, kurā tika ievēlēti jauni LZA locekļi. Par LZA korespondētājlocekli literatūrzinātnē tika ievēlēta Daugavpils Universitātes (DU) profesore Maija Burima.

 

Par LZA korespondētājlocekli tiek ievēlēts Latvijā kādā zinātnes nozarē autoritāti ieguvis zinātnieks, kas spēj kvalificēti pārstāvēt attiecīgo zinātnes nozari, ekspertēt zinātniskos darbus un savai specializācijai atbilstošos zinātniskos virzienus. Tiesības izvirzīt Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļu kandidātus ir LZA īstenajiem locekļiem un Latvijas universitātēm un zinātnisko institūtu zinātniskajām padomēm. Pamatojoties uz LZA īsteno locekļu un zinātnisko institūciju ieteikumiem un rekomendācijām, kandidāts iesniedz nepieciešamo dokumentāciju (autora apstiprināts zinātnisko darbu saraksts, diplomu kopijas, ziņas par zinātniskajiem apbalvojumiem un pagodinājumiem u.c.) un attiecīgās zinātņu nodaļas sēdē uzstājas ar zinātnisko ziņojumu. Pēc sēdes locekļu balsojuma rezultātiem, kandidāts tiek rekomendēts LZA Rudens pilnsapulcei, kur tiek pieņemts galīgais lēmums.

 

Profesores Maijas Burimas kandidatūru konkursam uz LZA korespondētājlocekļa vietu izvirzīja Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta zinātniskā padome. Rekomendācijas sagatavoja LZA īstenie locekļi, akadēmiķi Viktors Hausmanis un Arvīds Barševskis. Pēc nepieciešamās dokumentācijas iesniegšanas, profesore M. Burima šī gada 11. oktobrī ar zinātnisko ziņojumu „Divdesmitā gadsimta sākums latviešu literatūrā: process, mijiedarbība, problēmas” uzstājās LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas (HSZD) sēdē, kur vienbalsīgi tika atbalstīta ievēlēšanai par LZA korespondētājlocekli. Galīgais lēmums, pamatojoties uz HSZD iesniegto rekomendāciju, tika pieņemts LZA Rudens pilnsapulcē 29. novembrī. Kopumā šī gada LZA korespondētājlocekļu amatam tika izsludinātas 7 vakances dažādās zinātņu nozarēs, no kurām tika ievēlētas 5.

 

Papildus informācija:
Zinātņu daļa
t.: 654 25452
e-pasts: zinda@du.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Vita Viļevko

Tālr.: 29191170




Atpakaļ