Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-11-2012

Jūrmalas pilsētas izglītības darbinieku vizīte Daugavpilī


21. un 22.novembrī Daugavpilī notika pieredzes apmaiņas seminārs  Jūrmalas pilsētas mācību priekšmetu metodisko apvienību vadītājiem un Izglītības nodaļas speciālistiem  Lielo pilsētu pašvaldību asociācijas rīkotās Zinātniski praktiskās konferences „Praktiskās darbības aspekti jaunāko zinātnisko atziņu ieviešanai izglītības programmās” ietvaros.

Pirmajā vizītes dienā viesi apmeklēja Daugavpils Krievu vidusskolu – liceju, kurā direktora vietniece izglītības jomā N.Koviļina prezentēja metodiskā darba organizācijas sistēmu un demonstrēja materiāli tehnisko bāzi, kā arī iepazīstināja ar skolēnu sasniegumiem. Daugavpils Valsts ģimnāzijas metodiķe R.Malnace informēja par skolas iesaistīšanos dažādos projektos un šī darba veida panākumiem. Daugavpils Saskaņas pamatskolā viesi tika iepazīstināti ar sistēmu darbam ar talantīgajiem bērniem, viņu gatavošanu olimpiādēm un konkursiem, par ko stāstīja skolotājas A.Šapkova, N.Dektereva, I.Valtere, M.Selionova-Jacenko. Tādējādi, visās trijās skolās Jūrmalas izglītības jomas speciālisti guva priekšstatu par dažādiem veidiem, kā mūsu pilsētā tiek  īstenota virzība uz izglītības kvalitātes nodrošināšanu un paaugstināšanu.

Dienas nogalē Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē notika tikšanās ar pārvaldes vadītāju Marinu Isupovu, Vispārējās izglītības nodaļas vadītāju Ināru Sprindžuku un izglītības metodiķiem, lai diskutētu par metodiskā darba organizāciju un jaunāko pedagoģisko atziņu ieviešanu mācību procesā. Jūrmalas pilsētas domes Izglītības nodaļas vadītāja Aīda Paipare pastāstīja par izglītības darba sistēmu, organizāciju, un īpatnībām savā pilsētā, savukārt, M.Isupova un I.Sprindžuka iepazīstināja ar aktualitātēm izglītības jomā Daugavpilī, skarot gan skolēnu un pedagogu skaita dinamikas, gan izglītības iestāžu tīkla attīstības jautājumus. Jūrmalas pilsētas izglītības darbinieki iepazinās arī ar Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” un Iekļaujošas izglītības atbalsta centra darbību.

22.novembrī notika tikšanās ar pedagogu metodisko apvienību vadītājiem un izglītības metodiķiem, pēc kuras tika apmeklēta Daugavpils Universitāte, lai iepazītos ar praktiskās darbības aspektiem jaunāko zinātnisko atziņu ieviešanai izglītības programmās. 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434

 




Atpakaļ