Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-11-2012

Starptautiskā eTwinning konference „European Project in Preschool Education”


13.novembrī Šeduvā (Lietuva) notika starptautiskā eTwinning konference „European Project in Preschool Education”. Konferences mērķis bija aktivizēt skolotāju eTwinning projekta darbību pirmsskolas izglītības iestādēs, popularizēt inovācijas skolotāju darbā, skolotāju pieredzi un labo praksi. Konferencē piedalījās 60 dalībnieki: Lietuvas un Latvijas izglītības iestāžu pārstāvji un eTwinning aģentūras pārstāvji.
     Atklājot konferenci,  tās dalībniekus  sveica Šeduvas izglītības pārvaldes vadītāja Daiva Staškūnienė. Konferences sākumā eTwinning konsultante Gražina Likpetrienė iepazīstināja ar semināra gaitu un plānotajām aktivitātēm.  Pasākumā bija organizēta tiešraides 2012GEC translācija, kuru vadīja Tanja Gvozdeva (BJC Rīgas Skolēnu pils),  eTwinning konsultanti Gražina Likpetrienė un Larisa Tichonova (Lietuva), Vladimirs Mosijenko (Slovākija) par tēmu ,,eTwinning  and Lifelong Learning  Projects“. Translācijas laikā tika aktualizēti dažādi jautājumi, kas saistīti ar  inovācijām mācību procesā, realizējot eTwinning projektu.

       Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolas skolotājas Svetlana Liščinska un Nataļja  Kozireva  iepazīstināja klātesošos ar prezentāciju „Project activities in eTwinning, as technology activation learning and improving of working with parents”.

Par eTwinnig projektu pozitīvo ietekmi uz pirmsskolas iestādes darbu informēja Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Vija Larionova.

        Konferences laikā nozīmīgs notikums bija sadarbības līguma parakstīšana starp Šeduvas pirmsskolas izglītības iestādi un Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādi. Līguma mērķis – turpināt attīstīt sadarbību starp abām iestādēm, organizējot vizītes un pieredzes apmaiņu izglītības jomā.

        Konferences gaitā viesiem bija iespēja iepazīties ar Šeduvas pirmsskolas izglītības iestādes attīstošo vidi, ar projekta īstenošanai nepieciešamo tehnisko aprīkojumu, atklātajās nodarbībās iepazīt Lietuvas kolēģu praktiskā darba pieredzi.

        eTwinning konferences dalībnieki saņēma starptautiskos sertifikātus par piedalīšanos konferencē „European Project in Preschool Education” un par projektu darba pieredzes popularizēšanu.

         Nākamgad gaidām uz tikšanos Lietuvas partnerus ar jaunu pieredzi un sadarbības turpināšanu eTwinning ideju popularizēšanā!

 

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas

20.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Vija Larionova




Atpakaļ