Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-11-2012

Aktīva dzīves pozīcija vienmēr un visur!


Ina Kirņičanska – skolotāja, kura savu sirdi un dzīvi ir veltījusi skolai, bērnu un jauniešu izglītošanai un audzināšanai. Piecpadsmit gadus Ina Kirņičanska ir prasmīgi vadījusi Daugavpils 10.vidusskolu, izveidojusi stipru aktīvu un zinošu pedagogu komandu.

1993.gada 1.septembrī Daugavpils 10.vidusskolā par fizikas un angļu valodas skolotāju sāka strādāt Ina Kirņičanska. Stundās viņa prata aizraut skolēnus ar savām plašajām zināšanām, fenomenālo atmiņu, labvēlīgo attieksmi. Inas Kirņičanskas spējas, aktivitāte, pedagoģiskā prasme tika pamanītas un novērtētas, pēc nepilniem četriem gadiem – 1997.gada 21.jūlijā – viņa kļūst par Daugavpils pilsētas lielākās skolas direktori. Ina Kirņičanska ir iejūtīga, gudra un saprotoša vadītāja, kura visos pārmaiņu laikos ir spējusi saglabāt kolektīvu. Direktore ir iniciatīvas bagāta, pilna darbotiesgribas un  kūsājošas enerģijas, viņa „deg” pati un spēj aizraut citus, atbalstot visdažādākās idejas. 2000.gada 15.februārī LR IZM Pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu vadītāju Valsts atestācijas komisija augstu novērtē direktores darbu un piešķir viņai vispārizglītojošās skolas direktora augstāko profesionālās kvalifikācijas kategoriju.  

Ina Kirņičanska vienmēr atbalsta skolotāju un skolēnu iesaistīšanos dažādos projektos. Skola ir izveidojusi draudzīgas attiecības ar pilsētas un vairākām Latvijas, Baltkrievijas, Krievijas skolām, skolā ir viesojušās dažādas augstas amatpersonas.  Pateicoties Inas Kirņičanskas enerģijai un prasmei izprast un iedziļināties, 10.vidusskolā vienā no pirmajām pilsētā tika pabeigti ESF projekta renovācijas darbi un uzsākta sporta laukuma būve un labiekārtošana, estētiska ir kļuvusi skolas apkārtne. Skolā ir plaša un ērta skolotāju istaba, jaunas garderobes,  pārveidoti un modernizēti kabineti, iekārtots Paleontoloģijas muzejs, tiek veidota relaksācijas un izziņas telpa sākumskolas skolēniem – mini zoodārzs.

Ina Kirņičanska ir visu skolas pasākumu atbalstītāja un aktīva dalībniece. „Ķirmašs” ir direktores izauklēts un apmīļots starpkultūru pasākums, kas svin nu jau desmito gadskārtu, un, mainoties saturam, spējis saglabāt savu ideju. Inas Kirņičanskas iniciatīva ir pamatā ilggadējai sadarbībai ar pilsētas vecticībnieku draudzi un Krievu namu dažādu pasākumu norisē. Direktorei piemīt apbrīnojama prasme saprasties ar skolēnu vecākiem, pārliecināt, izskaidrot, tādēļ vecāki vienmēr ir bijuši aktīvi skolas dzīves dalībnieki.

Ina Kirņičanska ir aizrautīga ceļotāja, kura pārvalda četras valodas, viņa ir saprotoša un mīļa triju pieaugušu bērnu māmiņa  un triju mazbērnu vecmāmiņa.

Daugavpils pilsētas dome, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde un 10.vidusskolas kolektīvs izsaka pateicību Inai Kirņičanskai par nozīmīgu ieguldījumu Daugavpils pilsētas izglītības sistēmas attīstībā, aktīvu dalību inovāciju ieviešanā un pilsētas lielākās skolas ilggadēju, radošu un kvalitatīvu vadīšanu. Lai pasaules un cilvēku izzināšana un iepazīšana vienmēr sagādā gandarījumu un dzīvesprieks spēj aizraut visus apkārtējos!

 

 

Daugavpils 10.vidusskolas kolektīvs,

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ