Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-11-2012

Projekts „Piederīgs Latvijai” Daugavpils Universitātē: Daugavpils mazākumtautību pārstāvji ir ieinteresēti pilnveidot savas latviešu valodas zināšanas


Latvijas Republikas proklamēšanas svētku priekšvakarā vienotas sabiedrības stiprināšanai Daugavpils Universitātē no 12. novembra bija iespēja pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursu programmai „Piederīgs Latvijai”. Programmā tika aicināti pierakstīties pieaugušie Latvijas iedzīvotāji (izņemot bezdarbniekus un skolēnus), kā arī jaunieši vecumā līdz 25 gadiem, kuri nav skolēni, bezdarbnieki vai darba meklētāji.

Ņemot vērā to, ka kursu apmeklētāju skaits bija ierobežots, interese par tiem pārsniedza piedāvājumu. Tika nokomplektētas astoņas apmācību grupas, kurās kopskaitā piedalīsies 120 dalībnieku. Kā norāda kursu organizētāji: „Ir patiess prieks par daugavpiliešu lielo atsaucību un motivētību. Tā liecina, ka cilvēki Daugavpilī ir patiešām ieinteresēti pilnveidot savas latviešu valodas zināšanas un ar kursu starpniecību kompensēt ierobežoto latviešu valodas lietojuma vidi pilsētā. Tā kā atsaucība bija ļoti liela un daļa gribētāju ierobežotā skaita dēļ diemžēl netika iekļauti apmācības grupās, jau tuvākajā nākotnē tiks meklēti risinājumi un citi piedāvājumi latviešu valodas apgūšanai”.

Projekta „Latviešu valodas kursi pieaugušajiem: „Piederīgs Latvijai!”” mērķis – paaugstināt latviešu valodas prasmi Latvijas iedzīvotājiem, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda un nodrošināt Daugavpils pilsētas un novada mazākumtautību pārstāvjiem kursus ar latviešu valodas komunikatīvu apguvi saziņai sadzīves un ar profesionālo jomu saistītās situācijās, kā arī valsts un sabiedriskajās institūcijās, sniedzot iespēju paaugstināt latviešu valodas prasmi līdz valsts valodas prasmes vidējā līmeņa 2. pakāpei (B2), tādējādi veicinot kursu dalībnieku latvisko kultūrvērtību apguvi, sabiedrības saliedētību un toleranci nacionālu jautājumu izpratnē.

Kursi notiks darba dienās gan Daugavpils Universitātes telpās, gan arī valsts un pašvaldības iestādēs, kurās tika nokomplektētas kursantu grupas. Tos nodrošinās augsti kvalificēti pedagogi ar lielu darba pieredzi, izmantojot mūsdienīgu metodiku.

Bezmaksas latviešu valodas kursu programma „Piederīgs Latvijai” tiks realizēta Sabiedrības Integrācijas fonda  (SIF) apstiprinātā projekta ietvaros, ko apmaksā no Valsts budžeta finansēto programmu līdzekļiem. Jāpiebilst, ka projektu konkursā par iespēju piedāvāt bezmaksas latviešu valodas apmācības kursus, Daugavpils Universitātes iesniegtā kursu programma 100 projektu konkurencē ieguva visaugstāko novērtējumu, saņemot maksimālos 40 punktus.

Projekts tiks īstenots līdz 2013. gada 31. jūlijam.

Papildus informācija:
projekta vadītāja, Dr. filol. Maija Burima
t.: 654 24238
e-pasts: maija.burima@du.lv

 




Atpakaļ