Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-11-2012

Daugavpilī bezmaksas latviešu valodu mācīs vairākas izglītības iestādes


Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomes sēdē tika apstiprināti Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „Latviešu valodas apguve pieaugušajiem” ietvaros iesniegtie 18 projektu pieteikumi.Daugavpilsiedzīvotājiem būs iespēja latviešu valodu bez maksas mācīties 10 iestādēs:Daugavpils3.vidusskolā,Daugavpils10. vidusskolā, Daugavpils Universitātē, SIA “Finanšu projektu aģentūrā”, Daugavpils vācu biedrībā „ERFOLG”, biedrībā „Latvijas Tautas skola” un mācību centros SIA „MC Alfa”, SIA „DIJA”, SIA „ADA PLUS” un SIA „Latvijas neatkarīgā inspekcija".

Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļa sadarbībā ar izglītības iestādēm, kuras īstenos SIF projektus, veicina iedzīvotāju informēšanu par kursu norisi un valsts valodas apguvi. Vairākos projektos iedzīvotājiem tiek dota iespēja apgūt valsts valodu un no projekta līdzekļiem tiek apmaksāta valsts nodeva Valsts izglītības satura centrā vai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) Latvijas Republikas pilsonības un valsts valodas kategorijas iegūšanai. Izglītības pārvalde informē PMLP par izglītības iestādēm, kuras rīko bezmaksas latviešu valodas kursus iedzīvotājiem, lai ātrāk un veiksmīgāk iesaistītu iedzīvotājus mācībās.

No valsts budžeta finansētās programmas „Latviešu valodas apguve pieaugušajiem” mērķis ir paaugstināt latviešu valodas prasmi tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda. Programmas mērķauditorija ir pieaugušie Latvijas iedzīvotāji, izņemot bezdarbniekus, darba meklētājus un skolēnus. Kā īpaši atbalstāma mērķa grupa ir noteikti jaunieši vecumā līdz 25 gadiem, kuri nav skolēni, bezdarbnieki vai darba meklētāji.
Vienam projektam plānotais programmas finansējums ir no 1000 līdz 10 000 latu.

Vairāk par projekta kursiem un iestādēm

Informāciju sagatavoja:
Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas
izglītības metodiķe pieaugušo izglītībā
Ilze Onzule
t.65407437




Atpakaļ