Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-11-2012

Daugavpils Universitātē tiks diskutēts par finanšu kapitāla ietekmi uz reģiona ekonomisko konkurētspēju


Šī gada 8.-11. novembrī Daugavpils Universitātē jau septīto reizi notiks starptautiska zinātniska konference, ko organizē Daugavpils Universitātes (DU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Sociālo pētījumu institūts sadarbībā ar Ekonomikas, Socioloģijas, Sociālās psiholoģijas un Tiesību katedrām. Šī gada konferences jaunais nosaukums izceļ tās profilu: „Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2012: finanšu kapitāla ietekme uz reģiona ekonomisko konkurētspēju”.

 

Konferences ietvaros darbs notiks četrās sekcijās: Ekonomika, Tiesību zinātnes, Socioloģija, Sociālā psiholoģija, kuru laikā tiks aplūkotas tēmas, kas saistītas ar Reģionālo konkurētspēju un inovatīvo ekonomikas veidošanos, Reģionu ilgtspējīgu attīstību un finanšu aspektiem, Valsts un tiesību aktuālajām problēmām: publiskajām tiesībām, Valsts un tiesību aktuālajām problēmām: ES un nacionālo praksi, Socioloģijas un sociālās psiholoģijas aktuālajiem jautājumiem. Pēc konferences recenzētie raksti tiks publicēti „DU SZF Starptautisko zinātnisko konferenču ikgadējos rakstu krājumos”, kas tiek iekļauti GESIS SocioGuide datu bāzē.

 

Konferences atklāšana notiks 8. novembrī plkst. 12:00 Parādes ielā 1, 115. auditorijā. Tajā konferences dalībniekus uzrunās Daugavpils Universitātes rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis, Daugavpils Universitātes profesors Vladimirs Meņšikovs un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Savukārt konferences plenārsēdē, kas sāksies plkst. 12:10,  uzstāsies zinātnieki no Baltkrievijas, Gruzijas, Latvijas, Polijas un Ukrainas.

 

Šogad konferences norisi projekta Event Support Scheme ietvaros atbalsta Regional Studies Association (Lielbritānija).

 

Papildus informācija:
Viktorija Šipilova
Tel.: +371-6-54-22163 
Fakss.: +371-6-54-28629 
E-pasts: viktorija.sipilova@du.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Vita Viļevko, t.: 29191170

 




Atpakaļ