Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-11-2012

Tradīcijas, pieredze, realitāte, tehnoloģijas, inovācijas – angļu valodas apguvei


30.oktobrī Daugavpils Valsts ģimnāzijā jau 12.reizi notika ikgadējā metodiskā konference angļu valodas skolotājiem „ELT – Traditions, Experience, Reality, Technologies, Innovations”. Konferences mērķis bija aktivizēt skolotāju radošo darbību, popularizēt inovācijas skolotāju darbā, skolotāju pieredzi un labu praksi. Konference notika, sadarbojoties Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei, Latvijas angļu valodas skolotāju asociācijai (LAVSA), Britu padomei (BC) un Daugavpils Valsts ģimnāzijai. Konferencē piedalījās 162 dalībnieki: Latvijas mācību iestāžu pedagogi, VISC, LAVSA, Britu padomes un ASV informācijas centra pārstāvji.

Atklājot konferenci,  tās dalībniekus  sveica Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka. Plenārsēdē par jaunumiem mācību un metodisko līdzekļu jomā klātesošos informēja izdevniecību pārstāvji: Dace Miška (Oxford University Press), Tatjana Ginzburga (Express Publishing) un Iveta Vītola (Pearson).

            Pēc plenārsēdes skolotājiem bija iespēja piedalīties dažādās darbnīcās, lai gūtu ieskatu aktualitātēs angļu valodas apguves jomā. Par interneta iespējām skolotāju darbā stāstīja Džeisons Deiviss (Jason Davies, BC projektu asistents, Latvija), izmantot teātri un drāmas metodes aicināja Lara Deindžerfīlda (Lara Dangerfield, BC lektore, Latvija). Rita Kursīte (LR IZM VISC vecākā referente svešvalodu jautājumos) sniedza ieskatu 20 gadu pieredzē valodu mācīšanas procesā Eiropā un Latvijā, bet Nellija Eglīte (Nacionālo Bruņoto spēku skola, Valodu skola, Liepāja) piedāvāja izmantošanai gatavas idejas par kustību paužu iekļaušanu mācību procesā visu valodas prasmju apgūšanā. Ingūna Melne (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija) aicināja skolotājus paplašināt savas darbības robežas un veidot jaunas programmas, Iveta Vītola piedāvāja valodas apguvē iesaistīt arī vecākus un atklāja jauno mācību līdzekļu iespējas, bet Rasma Mozere (LU docētāja) pievērsās gramatikas apgūšanai, izmantojot dažādus mācību resursus (grāmatas, tiešsaisti, mobilos telefonus).

            Otrajā plenārsēdē Ričards Kouvens (Richard Cowen, BC lektors, Polija) pievērsās novitātēm darbā ar tekstu, bet savā darbnīcā rādīja vingrinājumus valodas prasmju apgūšanai un attīstīšanai. Tatjana Kunda (Rīgas 63.vidusskola) iepazīstināja ar Eiropas valodu prasmju līmeņiem un to pielietojumu 12.klases centralizētā eksāmena rakstīšanas daļas izstrādē un vērtēšanā, Dace Miška stāstīja, kā palīdzēt skolēniem sagatavoties uzstāties un atklāt savas domas, kā arī prezentēja vārdnīcu Oxford 3000™. Ļubova Makareviča (Krāslavas Valsts ģimnāzija) sniedza praktiskus padomus prezentāciju sagatavošanā un pārveidošanā, Tatjana Ginzburga pievērsās angļu valodas apguvei darba vajadzībām un pašvērtējuma izmantošanai valodas attīstībai. Kārlis Steģis (konsultants,  Pearson Central Europe, Latvija) iepazīstināja ar MyEnglishLabs sniegtajām iespējām un mūsdienīgiem tekstiem un tematiem mācībās. Irina Bučinska (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs) atklāja, kā padarīt interesantāku rakstītprasmes apguvi pamatskolā un vidusskolā. Jeļena Maskaļova (Daugavpils 13.vidusskola) dalījās pieredzē, kā atrast nepieciešamos kursus starptautisko programmu ietvaros, kā tiem pieteikties un aizpildīt atskaites, Gita Skrebele (Aglonas Internātvidusskola) stāstīja, kā stundās izmantot novadpētniecības materiālus, bet Renāte Joņina (Rīgas 13.vidusskola) pievērsās skolēnu domāšanas prasmju attīstīšanai.

Visi ziņotāji saņēma Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pateicības rakstus par pieredzes popularizēšanu, bet konferences dalībnieki – apliecinājumus par profesionālās pedagoģiskās pilnveides programmas 9 akadēmisko stundu apjomā apguvi.

Visiem pedagogiem – konferences dalībniekiem – bija sarūpēti arī pārsteigumi: izdevniecības Oxford University Press,  Express Publishing un Pearson dāvināja pildspalvas, CD, somas, grāmatas, mācību plakātus un citus mācību materiālus; Britu padome katram skolotājam dāvināja materiālus par darbu tiešsaistes režīmā un mācību līdzekļus. ASV Informācijas centrs aicināja skolotājus izmantot sadarbības iespējas. Pirms konferences un tās laikā grāmatnīcas „Globuss” un „Jānis Roze”  organizēja grāmatu tirdziņu, piedāvājot pedagogiem aktuālākos izdevumus.

Paldies Daugavpils Valsts ģimnāzijai par viesmīlību, vislabvēlīgāko darba apstākļu radīšanu un iespēju izmantot telpas ar mūsdienīgu tehnisko nodrošinājumu! Par ieguldījumu darba organizēšanā konferences sekmīgai norisei pateicību izsakām izglītības metodiķei Ilonai Ustinovai!

            Nākamgad aicinām uz tikšanos atkal – ar jaunu pieredzi un noturīgām tradīcijām!

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434

 




Atpakaļ