Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-11-2012

Šodien 7. Daugavpils Zinātnes festivālā valda mūzika un māksla!


Vēl tikai šodien, 2. novembrī, ir iespēja piedalīties 7. Daugavpils Zinātnes festivāla aktivitātēs, kuras šoreiz veltītas mūzikai un mākslai.

Šīs dienas laikā paralēli Zinātnes pilsētiņai, kas no plkst. 11:00 līdz 17:00 darbojas Daugavpils Universitātes foajē (Parādes ielā 1), notiek arī dažādas darbnīcas, lekcijas, konkursi, kuru laikā vars piedalīties gan kustību treniņos un uzzināt par pantomīmu, gan noskaidrot, kāda enerģija valda tējas glāzē, kāda ir arhitektūras slēptā ietekme uz cilvēka prātu un psihi, kā top mākslas darbi japāņu tehnikā Sume-E, kā intelektuālā enerģija izpaužas rakstot utt. Apmeklētājiem ir iespēja ieskatīties arī Latvijas mākslinieku „neglītajos” darbos, kuru iedvesmas avots bieži vien ir tas, kas daudziem no mums šķiet neestētisks un negatīvās enerģijas piepildīts.

Interesantus faktus šodien var uzzināt arī par mūziku. Tā kā tieši mūzika mūsos vienmēr izsauc noteiktas vibrācijas, kam seko psihiska reakcija, šoreiz ir iespēja vairāk uzzināt tieši par džeza mūzikas enerģiju, par ko plkst. 12:00 Daugavpils Universitātes kamerzālē (Saules ielā 1/3) atklātajā lekcijā stāstīs Universitātes profesors Ēvalds Daugulis. Turpinot tēmu par mūzikas enerģiju, plkst. 15:00 DU koncertzālē (Parādes ielā 1) notiks arī DU Mūzikas un mākslu fakultātes studējošo un docētāju koncerts, kura laikā būs iespēja atcerēties ne tikai izcilā austriešu komponista, Vīnes klasiķa Jozefa Haidna daiļradi, bet arī klausīties kādu skaņdarbu, kas Daugavpilī tiks atskaņots pirmo reizi. Bet festivāla noslēgumā, plkst. 18:00 visi tiek aicināti uz blūza, džeza, rokpopa un Boogie Woogie koncertu "IN & OUT", kas Vācijas mākslinieku izpildījumā norisināsies Park Hotel „Latgola” restorānā „PLAZA”.

Papildus informācija:
Diāna Soldāne
7. Daugavpils Zinātnes festivāla koordinatore
Daugavpils Universitāte
Vienības iela 13-215a, Daugavpils
tālr.: 28378679
e-pasts: diana.soldane@du.lv

www.zinatnesfestivals.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Vita Viļevko, t.: 29191170

 




Atpakaļ