Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-11-2012

Daugavpils skolotājs Staņislavs Didičs saņēma SEB stipendiju


1. novembrī Daugavpils Domē notika svinīga apbalvošanas ceremonija. Domes vadības klātbūtnē balvu Daugavpils pedagogam Staņislavam Didičam pasniedza SEB Daugavpils filiāles vadītājs Andrejs Jermolajevs.

SEB stipendija izveidota ar mērķi godināt un izteikt pateicību izglītības darbiniekiem – zinātniekiem, speciālistiem, pedagogiem un studentiem – par ievērojamu ieguldījumu talantīgo skolēnu apzināšanā un izglītošanā, kā arī skolēnu zinātniskās pētniecības darba vadīšanā un organizēšanā.

Galvenie kritēriji, izvērtējot pretendentus, ir skolēnu gūtie apbalvojumi valsts mēroga olimpiādēs un zinātnisko darbu konkursos, kā arī talantīgo skolēnu izglītošanai paredzētu reģiona vai rajona mēroga pasākumu organizēšana vai dalība tajos. Vērā ņemams ir arī pretendentu ieguldītais darbs mācību līdzekļu izstrādē talantīgo skolēnu vajadzībām.

2012.gada stipendija piešķirta Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja matemātikas skolotajam Staņislavam Didičampar nozīmīgu ieguldījumu pedagoģiskajā darbā Latgales reģionā.

Sveicot skolotāju, Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica prieku, ka jau otro gadu tieši Daugavpils skolotāji izpelnās šo atzinību un zīmīgi, ka tieši matemātikas skolotāji, kas liecina, ka pilsētā eksaktās zinātnes tiek pasniegtas augsta līmenī.

Domes priekšsēdētajas 1. Vietnieks VitalijsAzarevičs pateicās SEB bankai par atbalstu izglītībai. Viņš ļoti augstu vērtē gan laureāta panākumus, gan visas pilsētas izglītības līmeni, tāpēc ir liels prieks, ka cilvēku paveiktais tiek novērtēts.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājaMarinaIsupova uzsvēra, ka Daugavpilij ir pamats lepoties ar skolotājiem, liels prieks ir par SaņislavaDidiča darba augsto novērtējumu, jo tas ir pelnīts, jo vislielākais novērtējums ir tas, kas nāk no audzēkņiem. Skolēni pedagogu ļoti ciena tieši par to, ka viņš savā darbā izmanto individuālu pieeju.

SEB Daugavpils filiāles vadītājs Andrejs Jermolajevs izteica prieku iepazīties ar izcilu personību un izteica bankas gatavību arī turpmāk atbalstīt pedagogus par ieguldījumu izglītības jomas attīstībā.

Staņislava Didiča pedagoģiskā darba stāžs – 37 gadi.

      Skolotājs mīl un dziļi pārzina savu priekšmetu, māca aizrautīgi, radoši plāno katru stundu. Viņš ir entuziasts, kurš ne tikai īsteno mācību programmu, bet ieinteresē savus skolēnus mācīties, lai skolēnos rastos vēlēšanās pašiem augt un strādāt. Skolotājs izmanto individuālo pieeju katram skolēniem - izstrādā individuālus uzdevumus stundai un individuālus mājas darbus, izmanto interaktīvas konsultācijas skolēniem.

      Audzēkņiem ir augsts zināšanu līmenis priekšmetā, ko apliecina centralizēto eksāmenu rezultāti. 2012.gadā 100% 12.klašu skolēni nokārtoja matemātikas centralizēto eksāmenu uz ABC līmeni, t.sk. 58,8% uz A līmeni un 27,5% uz B līmeni.

      Par ieguldījumu talantīgo skolēnu izglītošanā pedagogs ir apbalvots ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Daugavpils Izglītības pārvaldes un skolas diplomiem un Goda rakstiem.

2011.gada stipendiju saņēma Daugavpils Saskaņas skolas matemātikas skolotāja Aļesja Šapkova.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ