Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-10-2012

Daugavpils vidusskolēni viesojas vienā no inovatīvākajiem Latvijas uzņēmumiem SIA „Axon Cable”


25. oktobrī Daugavpils 12. vidusskolas vecāko klašu skolēni kopā ar skolotājām Inesi Siņevsku un Lidiju Daņilovu  apmeklēja augsto tehnoloģiju uzņēmumu -  SIA „Axon Cable” Daugavpilī

Skolēnu ekskursija uz SIA „Axon Cable” tika rīkota Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (turpmāk – LIAA) sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu realizēto pasākumu „Latvijas skolu izglītojamo intereses par inovatīviem uzņēmumiem rosināšanas pasākumi” ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

SIA “Axon Cable” skolēnu vizīti no Daugavpils 12. vidusskolas uzņēma jau otro reizi un viesmīlīgi iepazīstināja ar pašu uzņēmumu un tā darbības rādītājiem, gan ļāva ieskatīties sarežģītajā ražošanas procesā, kā arī sniedza ieskatu par sadarbības iespējām ar jauniešiem nākotnē.

SIA „Axon Cable” Latvijā darbojas jau 12.gadu un ir viens no lielākajiem eksportētājiem Latgales reģionā. Patlaban uzņēmumā ir nodarbināti vairāk nekā 400 strādnieki.

Uzņēmums specializējas augsto tehnoloģiju kabeļu savienojumu un savienotājelementu ražošanā, kā arī ir eksperts plastmasas liešanas un radiotraucējumu aizsardzības tehnoloģijās. Latvijā tiek veikta kabeļu un savienotājelementu montāža Eiropas tirgus vajadzībām, kurp tiek eksportēti vairāk nekā 80% visas saražotās produkcijas.

Vizītes laikā vidusskolēni tika iepazīstināti ar uzņēmējdarbības atbalsta veidiem Latvijā, pašvaldībā, kā arī Biznesa inkubatoru darbību. Skolēni tika iepazīstināti ar uzņēmuma darbības veidu, virzienu, tā ietekmējošiem mikro un makrovides faktoriem, izaicinājumiem ar ko uzņēmums sastopas sarežģītu ekonomisko apstākļu laikā un tā sasniegumiem. Diskusijās tika apspriesti ar uzņēmējdarbību saistīti jautājumi, savukārt ekskursijas laikā pa ražotni skolēni savām acīm redzēja ražošanas procesu un iepazinās ar ražošanas tehnisko pusi, kā arī guva priekšstatu par darba iespējām šajā uzņēmumā.

Pasākuma mērķis ir radīt izpratni par uzņēmējdarbību veicināt vidējās izglītības iestāžu izglītojamo informētību par inovatīviem, tehnoloģiski orientētiem uzņēmumiem Latvijā, to darbības pamata principiem, tehnoloģiju attīstības līmeni, kā arī risinājumiem uzņēmējdarbības izaicinājumu pārvarēšanā.

Iesaistoties projektā uzņēmumiem ir iespēja veicināt atpazīstamību, celt sava kā sociāli atbildīga uzņēmuma reputāciju sabiedrības acīs, motivēt jaunatni kļūt par saviem potenciāliem darbiniekiem un/ vai partneriem nākotnē.

 

Plašāka informācija:

Zane Bērziņa,

Vidzemes Augstskolas

Mūžizglītības centra izglītības metodiķe

t. 28374150

 




Atpakaļ