Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-10-2012

7. Daugavpils Zinātnes festivāls jau klāt!


No pirmdienas, 29. oktobra, savu darbību uzsāk Latvijā unikāls pasākums – 7. Daugavpils Zinātnes festivāls, ko organizē Daugavpils Universitāte un Dabas izpētes un vides izglītības centrs. Festivāla tēma ir „Par un ap ENERĢIJU”.

Festivāla mērķis ir vienkāršā, uzskatāmā un saprotamā veidā parādīt, ka zinātne nav kaut kas tāls, netverams un neizprotams, bet gan ir pieejama ikvienam. Jau par tradīciju kļuvušais festivāls atkal pārsteigs visus tā apmeklētājus ar jaunām, līdz šim festivālā nebijušām aktivitātēm, kuras nodrošinās ne tikai Daugavpils Universitātes docētāji un studējošie, bet arī Latvijas Zinātņu akadēmija, Kanādas vēstniecība Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, Francijas institūts, AS Latvenergo, z/s „Kurmīši”, SIA „EKO Latgale”, SIA „Latvijas Zaļais punkts”, Gētes institūts Rīgā, Dabas aizsardzības pārvalde, Daugavpils Mūzikas vidusskola, Naujenes Novadpētniecības muzejs, SIA „OSC”  u.c. Festivāla laikā ikvienam apmeklētājam būs iespēja uzzināt dažādas interesantas lietas par cilvēka organismu, par neglīto mākslā, par OSCar – pirmo elektrisko mašīnu, kas finišējusi Dakāras rallijā, iemācīties pareizi vingrot, zīmēt Sumi-E tehnikā, noskaidrot, kāda enerģija valda arhitektūrā, džeza mūzikā un pat tējas glāzē, kā veidojas divdimensiju un trīsdimensiju attēli, kāda ir laimīgas dzīves pozitīvā enerģija utt. Kā katrā festivālā, arī šajā darbosies Zinātnes pilsētiņa, kuras ietvaros ikviens festivāla apmeklētājs (sākot no 3 gadu vecuma) varēs piedalīties interaktīvajā izstādē „Enerģija ilgtspējīgai pasaulei”. Izstāde,  aicinot apmeklētājus pašiem darboties, ļaus labāk saprast saikni starp enerģiju un attīstību, kā arī skaidros, kādas sekas ir gaidāmas, ja enerģija netiks izmantota lietderīgi, un kā tas var ietekmēt klimata pārmaiņas. Paralēli šai izstādei būs iespēja aktīvi iesaistīties arī izstādē „Dabas dziedniecība – purvs”, apskatīt izstādi „Enerģija: inovācija un ilgtspēja”, izstādi „Sirdsdaugava”, kas veltīta cīņai pret Daugavpils HES būvniecību u.c.

Kopumā festivāla apmeklētāji varēs piedalīties vairāk nekā 40 interaktīvajās spēlēs, radošajās darbnīcās, konkursos, atklātajās lekcijās, diskusijās, semināros, apmeklēt koncertus un meistarklases utt. Sev interesējošas aktivitātes festivāla programmā varēs atrast gan pirmsskolas vecuma bērni (sākot no 3 gadu vecuma), skolēni un viņu vecāki, gan skolotāji, gan studenti un docētāji, gan pašvaldību darbinieki un uzņēmēji u.c. interesenti.

 Programma

Festivāla atklāšana notiks 29. oktobrī plkst. 11:00 Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1), kurā klātesošos uzrunās Daugavpils Universitātes rektors, 7. Daugavpils zinātnes festivāla direktors, akadēmiķis Arvīds Barševskis, Kanādas vēstniecības un Francijas institūta pārstāvji.

Festivāla darbības laiks: no 29. oktobra līdz 2. novembrim, katru dienu no plkst. 11:00 – 17:00 (trešdien festivāla aktivitātes norisināsies līdz plkst. 18:30). Ieeja 7. Daugavpils Zinātnes festivālā ir bez maksas.

 

Papildus informācija:

Diāna Soldāne

7. Daugavpils Zinātnes festivāla koordinatore
Daugavpils Universitāte
Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļa
Vienības iela 13-215a
Tālr.: 28378679, e-pasts: diana.soldane@du.lv
www.zinatnesfestivals.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Vita Viļevko, t.: 29191170

 




Atpakaļ