Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-10-2012

Notiks 1. Rudens konference


Šī gada 26. oktobrī plkst. 13:00 Daugavpils Universitātes (DU) Studiju un pētniecības centrā „Ilgas” savu darbību uzsāks DU Mākslas zinātņu institūta (MZI) rīkotā 1. Rudens konference.

 

Rudens krāsu daudzveidība ir kā mākslinieka toņu palete, kas mudināt mudina radīt jaunus mākslas darbus. Simboliski tieši šajā gadalaikā DU Studiju un pētniecības centrā „Ilgas”, kas atrodas gleznainajā dabas liegumā „Ilgas” (Daugavpils novads, Skrudalienas pag.), tiek rīkota 1. Rudens konference, kurā tiks aplūkoti dažādi ar mākslu un mūziku saistīti jautājumi. Konferences tematiskais spektrs ietvers Latvijas sakrālās mākslas, arhitektūras un mūzikas jautājumus, tradicionālās mākslas un mūzikas pētījumus, horeogrāfijas vēstures aspektus, mūzikas un mākslas sintēzes problēmas, Latvijas kultūras vēsturē nozīmīgu mākslinieku, mūziķu daiļrades analīzi un citas saistošas tēmas. Konferences darbs tiks organizēts 3 darba grupās: vizuālā māksla, horeogrāfija un muzikoloģija.

Konference tiek rīkota ar mērķi aktivizēt komunikāciju Latvijas mākslas pētnieku vidē, popularizēt pētījumus mākslas un mūzikas zinātnēs Latvijā to hronoloģiskajā un tematiskajā daudzveidībā. Mākslas zinātņu jautājumiem veltītā konference DU notiks pirmo reizi un aizsāks jaunu un ikgadēju konferenču ciklu.

DU MZI 1. Rudens konferencē piedalīsies 20 dalībnieki – 8 Latvijas augstskolu (Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Universitāte, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, Rīgas Ekonomikas un kultūras augstskola, Rēzeknes augstskola, Daugavpils Universitāte) mākslas doktori un doktoranti, docētāji, pētnieki un citi speciālisti.

Konferencē prezentēto ziņojumu tēzes ir apkopotas krājumā, bet zinātniskie raksti tiks izdoti žurnālā.

 

Daugavpils Universitātes Mākslas zinātņu institūts (MZI) ir jauna zinātniski pētnieciskā struktūrvienība, kas tika izveidota 2010. gada nogalē ar mērķi veicināt pētījumus mākslas zinātnēs. Pirmajos pastāvēšanas gados MZI ir pakāpeniski nostiprinājis savu darbību, izvēršot pētījumus laikmetīgajā un tradicionālajā mākslā un muzikoloģijā, izstrādājot zinātniskas publikācijas, darbojoties pētnieciskos projektos, sagatavojot jaunos mākslas zinātņu pētniekus un sekmējot akadēmisko un profesionālo studiju programmu īstenošanu DU.

Papildus informācija:
Zeltīte Barševska
Rīcības komitejas priekšsēdētāja
Saules iela 1/3- 203
Daugavpils, LV-5401
e-pasts: zeltite.barsevska@du.lv
www.du.lv




Atpakaļ