Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-10-2012

Konkurss “Swedbank jaunais Daugavpils skolotājs 2012”


                           Katra diena mums sniedz iespēju…

Vjačeslavs Sučikejs, Daugavpils Centra vidusskolas direktores vietnieks informatizācijas jautājumos un interešu izglītības skolotājs, ir  dzimis citā Latvijas pilsētā, bet bērnībā kopā ar ģimeni pārcēlies dzīvot uz Daugavpili un tagad to sauc par savu pilsētu. Par savu Vjačeslavs sauc arī Centra vidusskolu, jo tajā ne tikai strādā, bet arī pats to savulaik pabeidzis, toreiz, kad to sauca par 4.vidusskolu. Pedagoģijas studēšana bija apzināta izvēle, jo skolā padziļināti tika apgūti eksaktā cikla priekšmeti, tāpēc skolotāji jau no pamatskolas attīstīja skolēna vēlmi turpināt studijas šajā virzienā. Vjačeslavs saņēma arī ģimenes atbalstu šādai izvēlei, un, raksturojot sevi šodien, izmanto vārdus „kreatīvs”, „atraktīvs”, „atbildīgs”, „komunikabls”, „atsaucīgs”.  Skolotāja sniegtās zināšanas stundās apgūst  5.-12.klašu skolēni, kuri ir zinātkāri, aktīvi, radoši. Vjačeslavs uzskata, ka kopīgu valodu ar saviem audzēkņiem skolotājs var atrast, ja ciena katra skolēna individualitāti. Lai skolēnus ieinteresētu, ir jādod iespēja skolēnam attīstīt savas spējas, parādīt savus talantus, attīstīt radošumu. Tā kā Vjačeslavs ir direktores vietnieks informatizācijas jautājumos, viņam nav savas audzināmās klases.

Skolotāja darbā visinteresantākais viņam šķiet tas, ka katru dienu ir sniegta iespēja pilnveidot savas zināšanas un iemaņas, sadarbība ar kolēģiem. Gandarījums darbā arī saistīts ar skolēniem – vērot savu skolēnu darba augļus un rezultātus. Pedagoga darbā ir arī problēmas, un Vjačeslavs uzskata, ka viņam traucē starppriekšmetu saikņu trūkums, materiāli tehniskās bāzes stāvoklis un skolēnu noslogojums. Intereses ārpus skolas un klases daļēji tomēr ir saistītas ar darbu – Vjačeslavu aizrauj Web dizains, bet iziet no datorekrāna rāmjiem palīdz ceļošana. Laimīgs viņš jūtas tad, kad var īstenot savus mērķus un panākt paredzamo rezultātu. Lūgts ieskatīties skolas ikdienā pēc gadiem desmit, Vjačeslavs smaidot saka, ka redz klasi, kurā katram skolēnam ir portatīva ierīce ar interneta pieslēgumu, skolās ir modernizēti mācību kabineti, mācību programmas atbilst reālās dzīves prasībām. Skolotājs cer, ka viņš būs skolotājs ar pozitīvu pieredzi.  Runājot par saviem kolēģiem un skolotāju kolektīviem, Vjačeslavs uzskata, ka skolotāju darba kolektīvu raksturo tādas īpašības kā tolerance, zinātkāre, atbildība. Par sava darba priekšrocību viņš uzskata iespēju nodot nākamajai paaudzei savas zināšanas un izaudzināt krietnus cilvēkus. Uzzinot par konkursu un to, ka Centra vidusskola izvirza dalībai tajā tieši viņu, Vjačeslavu juties gan nedaudz satraukts, gan ļoti pagodināts.

Skolotājiem un skolēniem konkursa  „SWEDBANK jaunais Daugavpils skolotājs 2012” Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes veicināšanas balvas laureāts Vjačeslavs Sučikejs novēl veiksmi, izturību, sirdsdegsmi darbā!

            Saglabāt pozitīvo sevī un vairot to apkārtējos – to novēlam Vjačeslavam!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ